Pavlova torta, avagy a tojásfehérje hasznosítása

Rendhagyóan egy képpel kezdek, mert magáért beszél:

ugye, ugye?

Most jöhet a szöveg…Hétvégére megmaradt tojásfehérje. Szerintem ez a torta az egyik legjobb mód a hasznosítására. Az elkészítése nagyon egyszerű, egyedül a hab másfél órás sütése tűnhet soknak, de az is megéri…
Nálunk nagyon bejött, eszméletlenül jó desszert:)

Az alaphoz kell: 6 tojásfehérje, só /icipici/, 6 evőkanál porcukor, 1 kiskanál ecet, 1 evőkanál étkezési keményítő.
A tojásfehérjéket felvertem a sóval, mikor már olyan majdnem jó, elkezdtem belekeverni a porcukrot kanalanként. Ha már kemény, mehet bele az ecet, és a keményítő. Vertem még pár percig, amíg olyan lett, hogy majdnem megkötött:)
A sütőt előmelegítettem 150 fokra / most mellőztem a légkeverést /. A tojáshabot egy sütőpapírra halmoztam, kerek / kb 20 cm-es / formát próbáltam belőle készíteni, és betoltam a sütőbe. Nekem ez a szépség másfél órát töltött bent, kb félidőnél levettem a hőfokot 120-ra. Ami fontos, hogy nem szabad magasabb hőfokon hirtelen sütni, inkább szárítani kell lassan, hogy a széle ropogós legyen, a belseje pedig ne maradjon ragacsos. Javasolt sütés közben nézegetni / de csak kívülről kukucskálni / mert minden sütő más ugye…
Ha letelt az idő, hagyni kell a sütőben kihűlni, én nem nyitottam ki az ajtaját kb 30 percig.
Ezután már megy minden, mint a karika csapás. 250 ml tejszínt felvertem 2-3 evőkanál porcukorral, és 1 kiskanál habfixálóval. Lehet bele igény szerint gyümölcsöt is keverni.
Rápúpoztam a megsült fehérje habra, majd jöhetnek a bogyók.
A ribizli tökéletes volt rá, az édes mellett a savanykás. hmmmm…….
Szerettük nagyon. Könnyen lehet vágni, és másnap is finom. Szeressétek Ti is, mert megérdemli…

 

Julia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nagyon örülök, hogy sikerült, és finom lett!

  2. Regina Gábriel-Nagy says:

    Köszönöm a receptet! Megcsináltam, nagyon finom lett!

  3. Mónika says:

    Nagy kedvenc nálunk is málnával!Ráadásul már az egész környezetem megfertőződött a Pavlova-lázzal, amit természetesen nekem kell elkészítenem…-most is ott figyel a hűtőben 3 tortára való tojásfehérje fehérje, amit pont ma fogok megsütni.:)A sütés kiegészítéséhez viszont annyit hozzáfűznék, hogy a hőfok beállítása, erősen sütőfüggő!!!Mikor az első adag Pavlovámat sütöttem már akkor rá kellett jönnöm, hogy az előmelegített /160°C/ sütőt azonnal vissza kell vennem 90°C-ra ha nem briketteket szeretnék készíteni, azalatt a cirka 1 óra alatt…:)))

  4. Anka says:

    Köszönöm!!! Én ezt a receptet 2004 óta keresem, amikor is Angliában töltött időm alatt megkóstolhattam … azóta is újra megenném 😀

  5. marlasinger says:

    az egyik legjobb süti :)málnával is isteni!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!