Kötelező megsütni torta – Szedres-fehércsokis sajtkrémtorta

Vannak torták, melyeknek megsütését kötelezővé tennénk… Egész egyszerűen azért, mert boldogságot okoznak. Ha a megsütésük nem is mindenkinek, de az elfogyasztásuk tuti! Bár ez erősen a mi szubjektív véleményünk, de a család és barátok nevében is beszélhetünk. Olyan tortákat fogunk a “kötelező megsütni” sorozatban bemutatni, amik már kiállták nálunk a próbákat, és nagy-nagy kedvencek lettek. Valamint szem előtt tartjuk, hogy mindenki által könnyen megsüthető torták kapjanak itt helyet. Majd megkérjük férjeinket, hogy egy-egy tortát süssenek meg Ők, mert ha nekik megy, mindenkinek megy! 🙂
Így utólag ebbe a kategóriába sorolnám a kedvenc csokisunkat is. Az is kötelezőőő!
No de most jöjjön a nap sztárja:

IMG_8990 (1)

Ugye, ugye? Kedvet kaptatok? Így készül:
Sajtkukac honlapján láttam az eredeti receptet, onnan mazsoláztam, és változtattam picit.
Az alapja egy zacskó győri zabfalatok keksz, amit mozsárban összetörtem, és 4 evőkanál vajjal összegyúrtam. a 26 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágtam, és szétlapítottam benne a vajas kekszet. Előmelegített, 160 fokos sütőbe 15 percre betoltam.

Amíg sült, összekevertem a sajtkrémet.
1 tábla /100g/ fehércsokit mikróban megolvasztottam, hozzákevertem 250 g sajtkrémet, 2 dl habtejszínt, 2 tojást, 2 dl natúr joghurtot. Ez nem egy hűde édes krém, ha valaki édesszájúbb, 1-2 evőkanál porcukor mehet bele. Majd habverővel 1 teáskanál étkezési keményítőt elkevertem még benne. Ráöntöttem a meleg kekszre, és visszatoltam a sütőbe még 50 percre. 30 perc után levettem a hőfokot 120-ra. /a sütő aljába egy lábasba vizet tettem, hogy gőzben süljön/
200 g szedret krumpli nyomóval óvatosan összetörtem, , 2 evőkanál mézzel és egy evőkanál balzsamecettel forrásig főztem. Mikor lekapcsoltam a gázt, belekevertem 2 teáskanál zselatint. Hagytam kihűlni picit, majd nyakon öntöttem vele a tortát.
Jó, ha 1 napig csücsül a hűtőben, igazán finom másnapra lesz.
Mi laposan szeretjük ezt a típusú sajttortát, ha valakinek a magasabb jön be, kisebb formában is lehet sütni.  Rég elfogyott és most, hogy írom, majd meghalok egy szeletért…

” Tartsd az ég felé, és döntsd meg.” Kérte az uram, mikor fotóztuk.
Csoda, hogy nem esett le…
 

Julia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Falusi Libák says: (előzmény @Kata Neudhardt)

    Szia Kata,
    Ja, igen,most átolvastam, tényleg lehet félreértelmezni.:) Szóóval, 50 percig van a gőzben. Jó sütést!

  2. Kata Neudhardt says:

    Helló! Azt szeretném kérdezni, hogy 20 vagy 50 percig kell gőzben sütni?

  3. Falusi Libák says: (előzmény @Barbara Nagy)

    Én simán málnával is csinálnám, igen.:)

  4. Barbara Nagy says:

    Sziasztok!
    Mit gondoltok, a balzsamecet a málnához is passzol? Az van itthon a fagyasztóban, így kézenfekvő, hogy az legyen a tetején. Ráadásul nagyon szeretjük is! 🙂
    Barbi

  5. Szia, habtejszínt használtunk hozzá. Remélem álmaid sütije jól sikerül.:)

  6. hanna.gy@gmail.com says:

    Sziasztok!

    A receptben szereplő tejszín az főzőtejszín vagy a felverhető habtejszín? Mert én mindkettővel találtam már sajttorta receptet és itt nem tudom mit használjak? Köszönöm!

  7. hanna.gy@gmail.com says:

    Sziasztok!
    Álmaim sütije, már csak egy kérdésem lenne: a tejszín az főzőtejszín, vagy a felverhető habtejszín? Mert mindkettővel találtam már sajtkrémtorta receptet…nagyon köszönöm!!

  8. Szia,
    Bocsi a kicsit késői válaszért. Használhatsz hozzá bármilyen sajtkrémet, amit kapsz, boltja válogatja. ( Én vettem már Philadelphiát, de Tescós sajtkrémet is .:)
    Vagy mascarponet, az is tökéletes. Júlia

  9. Ter Mikaeljan Gabriella says:

    Szia!
    Az lenne a kérdésem, hogy milyen sajtkrém kell ehhez?

  10. Falusi Libák says: (előzmény @blanka82)

    Szia,
    Én azt mondanám, hogy akkor egyszerűen hagyd ki a balzsamecetet. Úgy is tökéletes lesz, már én is csináltam úgy, mikor nem volt itthon.

  11. blanka82 says:

    Sziasztok!
    Érdeklődnék, hogy a balzsamecet mivel helyettesíthető. Elkészíteném hétvégén a sütit, de az nincs itthon.
    Köszönöm a választ előre is!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!