Csokis süti sajtkrémes töltelékkel

Ezt a receptet egy Country Living magazinban találtam egyszer valamikor. Annyira megtetszett, hogy gyorsan ki is jegyzeteltem magamnak. Előrelátó voltam, mert az a szám egyszer csak kint maradt a teraszon, és egy éjszakai viharban elázott rendesen. Az újság Julie barátnőmé volt, szegénykém gyűjti őket… Megbocsátott nekem szerencsére, de azóta nem ad kölcsön újságot. Vajon miért?
Nemrég találtam meg a receptet, és ezt készítettem kisfiam iskolai szülinapjára.
Olyan finom, mint amilyen mutatós.

 

 

Ez a recept is csészében van mérve, remélem nem gond, hogy most nem mértem át dekára. A csésze 2.5 decis.

Hozzávalók: / Kb 25-27 darabhoz /
2    csésze liszt
1/2 csésze kakaó
1    teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1    csésze cukor
1/2 csésze /kb 140/ natúr joghurt
1/3 csésze olaj
3 egész tojás

A krémhez:
100 g vaj
100 g krémsajt
1/2-1 csésze porcukor ízlés szerint

Egy tálban összekevertem a lisztet, kakaót, szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban a cukrot, joghurtot, olajat, és a tojásokat felvertem robotgéppel. Hozzáöntöttem a lisztes keveréket, és összedolgoztam őket pár percig géppel.
30 percre be kell tenni a hűtőbe, majd habzsákba töltve kis halmokat / kb 3 cm átmérőjű / púpoztam a tepsire. Előmelegített 180 fokos, nem légkeveréses sütőben 10 perc alatt megsültek. Az első sütéseknél nagyon púposak lettek, ezért a másodiknál már vizes ujjal kicsit lenyomkodtam őket. Amíg hűltek, összekevertem /persze géppel/ a szobahőmérsékletű vajat a krémsajttal. Én kb 3/4 bögre cukrot raktam bele. Ez így elég édes lett, de mivel maga a süti nem olyan cukros, így nekünk tökéletes volt. Ne sajnáljátok a krémet bele!
Dobozban hűtőben tároltuk, igazán finom másnapra lett, mikor a krémtől megpuhult a süti.

 

 

Jó sütést,
Julia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szűcsné Tóth Berta says: (előzmény @Falusi Libák)

    Szia!
    Nem igazán vártam meg… Mert puha volt.

  2. Szia,
    Megvártad, míg szobahőmérsékletű legyen a vaj? Mert ha már puha, akkor lehet vele szépen dolgozni.

  3. Szűcsné Tóth Berta says:

    A krémem híg és darabos lett… 🙁

  4. Szűcsné Tóth Berta says:

    Nekem valami nem úgy sikerült, ahogy kellett volna…. A krém darabos-folyós lett… 🙁 (vajdarabos)

  5. Hűha…. már nem emlékszem. CBA-ban vettem, az biztos, és dobozos volt, talán boci???

  6. Otilia says:

    Szeretném elkészíteni, milyen krémsajtot tettél bele? Köszi

  7. orsi says:

    szerintem is guszta. sajna én ilyent nem ehetek, de nem vagyok elkeseredve, mert a mizo gondolt rám laktózérzékenyekre is, és laktózmentes kakaóval újított , nagyon finom 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!