Gyömbéres keksz

Szeretem a kézzel készített ajándékokat. Főleg egy ilyen ünnepen, mint a karácsony. Már tavaly is adtam ilyesmiket barátoknak, és azt láttam, hogy nagy volt a boldogság. Vagy csak tök jól játszották, én pedig elhittem….:)
Kaptam egy decemberi Country Living magazint, abban volt egy gyömbéres keksz recept. Picit átdolgoztam, így készült el az én változatom.
Nagyon finom, ajándéknak tökéletes, lehet csomagolni, hurcolászni. Még van egy karácsonyi sütis ötletem, ígérem meglesz még jövő hét elején.

 

Hozzávalók: / kb 30 darabhoz /
300 g liszt
120 g barna cukor
1 cs vaníliás cukor
1 tk sütőpor
4 tk gyömbér
220 g vaj
1 tojás sárgája

Egyszerű elkészíteni, a száraz anyagokat összedolgoztam / liszt, cukor, sütőpor, gyömbér / hozzáadtam a tojás sárgáját, és a darabokra vágott vajat. Gyors összegyúrás, és hűtőben pihent 2 órát.
Ezt most kb 7 mm-es vastagságúra nyújtottam, és kerek kiszúróval készültek.
160 fokos, előmelegített sütőben kb 12 perc alatt megsült.
Mikor kihűlt, tettem rá cukormázat. Szoktam tojásfehérjével készíteni, de ebből most kap a kismama barátnőm is, így inkább boltban vásárolt / Dr Oetker / cukormázzal készítettem. A felének porcukrot szórtam a tetejére, másik felére pedig jégcukrot.
Sütni, díszíteni, csomagolni, adni, örülni….ennyi:)

 

 
 

 

Julia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szia,
    Tutira jó lesz , állítólag az ilyen típusú tészták csak jobbak lesznek a hűtéstől.

  2. Ristjana Stefánsdóttir says:

    Sziasztok, ha több mint 2 órát, pl egy napot is állna a hűtőben, az ártana neki? ugye nem? ha egyik nap megcsinálhatom a tésztát és másnap a sütést, akkor nagyobb eséllyel valósul meg nálam egy ilyen projekt 🙂 köszi! 🙂

  3. Anonymous says:

    Ha a család szereti a hagyományosat ajánlok egy jó forrást: A magyar úri család konyhája c.

  4. Bogi says:

    Szupi 🙂 nekem már pihen a hűtőben 🙂

  5. Mammka says:

    Ó,köszönöm a receptet!!!!!!

  6. Zora says:

    Nagyon szuper ötlet, köszi! Van is szép karimintás átlátszó zacsim pár.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!