Csokitorta tejszínnel

Van olyan mindenkinek, hogy éppen valamiért nincs annyira nagy jó kedv. Talán csak a tél miatt, vagy csak mert nem jó jegyet hozott a gyerek az iskolából, vagy duzzog a tini / hú, mit kapok ezért, hogy ilyet írtam! 🙂 / vagy nem sikerül valami a munkahelyen. Kinek ismerős az ilyenkor “bekuckózni és csokitortát enni a legjobb” érzés?
Itt van mindenre a gyógyír… Amiért még a diétát is érdemes felfüggeszteni. Vagy mégsem…Nem buzdítok senkit erre, mert tisztelem a diétázók elszántságát.
Szóval A CSOKITORTA. Igen, csupa nagybetűvel…

blogra3

Mivel nem sok időm volt, a krémmel nem nagyon vesződtem. Olvasztott csoki, és tejszínhab van benne, és őrületesen finom!!! Nem nehéz, nem bonyolult, elrontani sem nagyon lehet, úgyhogy hajrá! 🙂

Hozzávalók a tésztához:
400 g liszt
300 g cukor / lehet barna is /
50 g kakaópor
1 tk szódabikarbóna
2 tk sütőpor
1/2 tk só
3 tojás
1 1/2 dl tejföl
170 g olvasztott vaj
1 dl olaj
3 dl hideg víz

Két tálra lesz szükség. Egyikben összekeverjük a szárazanyagokat / liszt, cukor, kakaó, sz.bikarbóna, sütőpor,só / Másikban egy kézi vagy gépi mixerrel a tojást, tejfölt, olvasztott vajat, olajat és a vizet keverem pár percig. Egyszerre öntsük hozzá a száraz anyagokat, és keverjük pár percig.
Mehet is a sütőbe előmelegített 180 fokra, kb 50 percre. Ez a mennyiség elég egy 26 cm-es formába, de ezt készítem keskenyebb formában is, akkor szép magas lesz. Ebben az esetben 2 részletben sütöm a tésztát.
Szükség van a töltéshez még:
250-500  ml tejszínre / ki mennyi habbal szereti /
3-4 ek porcukorra
200 g csokira / a legjobb, ha az egyik tej a másik étcsoki /
Ezen a tortán most 250 ml tejszín van, azon egyszerű okból, mert ennyi volt itthon. De mehet ennek a duplája is, elbírja a sok tejszínt is. Egyszerűen fel kell verni, tettem hozzá egy fél zacsi DrOetker zselatin fixet is, hogy picit keményebb legyen, és 3-4 ek porcukrot. Ha pihentetitek hideg helyen, még jobban összeáll, én itt most türelmetlen voltam, így lefolyt itt-ott, de semmi nem vész kárba!!!
A tejcsokit 3 ek tejszínnel tűzhelyen felolvasztottam, picit hagytam visszadermedni, és a felét ráöntöttem a teljesen kihűlt alsó lapra.

blogra2

Erre lapátoltam rá a tejszín felét, majd a következő tortalap jön. Ezen hasonlóan olvasztott csoki, majd tejszínhab. A legtetejére jött az olvasztott étcsoki.

blogra4

A csokiszív már csak hab a tortán. Nagyon egyszerűen lehet elkészíteni különben. Olvasztott étcsokit egy zacskóból, /aminek a sarkát picit levágtam/ kinyomtam sütőpapírra, majd mikor megdermed, szépen fel lehet szedni.

blogra

 Julia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Falusi Libák says: (előzmény @Éva Kerekes)

    Pedig ez a tészta kicsit sűrűbb. Teljesen ki kell hűlnie a tésztának, csak akkor lehet vágni. Ne add fel, ha ezt kiheverted, esetleg próbáld meg még egyszer, mert nagyon finom!

  2. Hígabb volt, mint egy piskóta de nem vészes.

  3. Falusi Libák says: (előzmény @Éva Kerekes)

    Szia, ÓÓÓÓ, de sajnálom…Milyen állagú volt a tészta nyersen?

  4. Éva Kerekes says:

    Sziasztok! Mit rontok el? A piskóta porlik szét. A két réteg összenyomja a habot, folyik szanaszét. Itt bőgök. Azt hiszem kidobom. Nem változtattam a receptem.

  5. Eszter Kovács says: (előzmény @Falusi Libák)

    Köszönöm a választ. 🙂 Erre nem is gondoltam, de hétvégén kipróbálom, mert úgy döntöttem újra megsütöm.:D

  6. Falusi Libák says: (előzmény @Eszter Kovács)

    Szia Eszter,
    Örülök, hogy finom lett! Igen, ennek nálam is meg szokott repedezni a teteje kicsit. Teljesen ki kell hűlnie, akkor nagyon szépen lehet dolgozni vele, amúgy morzsálódhat még melegen-langyosan. Ha azt szeretnéd, hogy sima legyen a teteje, hagyd hűlni, majd fordítsd meg, hogy az alja legyen felül. Én ezt szoktam tenni..:)

  7. Eszter Kovács says:

    Hétvégén rátaláltam erre az oldalra és alig várom hogy mindent elkészítsek amit találtam, és először erre a tortára esett a választás. Barátom szülinapjára készítettem el, bár kicsit átvariáltam és alulra csokikrémet középre eperkrémet (éljen az eperszezon!) felülre pedig tejszínhabot és eperkarikákat raktam. Soha nem ettem ennyire finom piskótát, csak annyi volt a problémám vele hogy a teteje sütés közben nagyon megrepedt és így egy elég nagy darabot le kellett vágni belőle, mert azt a részt nem tudtam volna megtölteni. Erre van valami praktikus megoldás?
    ÉS mivel kicsi részekbe tudtam szétvágni az egészet eléggé szétjött az egész. Vagy ez csak azért volt mert még meleg volt mikor próbáltam szétvágni?
    Bár végül megoldottam és mindent egybevetve azt hiszem életem legfinomabb tortája volt, úgyhogy köszönöm a receptet 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!