Kötelező megsütni – Elzászi almatorta

Ezt most nem húzom-vonom, egyszerűen meg kell sütni! Mint a címben is olvasható, kötelező!!!
Az omlós tésztán tejszínes öntetben megsülnek az almák… Ez maga az álom…


Hozzávalók a tésztához:


300 g liszt

110 g porcukor
1 cs vaniliás cukor
1 tk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
200 g vaj /vagy margarin/
1 tojás sárgája

1 kg alma


Öntethez:

2 dl tejszín
3 tojás
120 g cukor
1 citrom reszelt héja


Összekevertem egy tálban a lisztet, cukrokat, szódabikarbónát. Hozzámorzsoltam a vajat, tojássárgáját és a citromhéjat. Összegyúrtam kis gombócba, majd 2 órára mehet a hűtőbe.

Majd kinyújtottam, próbáltam kör alakban. Egy 30 centis pitesütő formát  / magassága 4 cm / kibéleltem vele, körben késsel levágtam a maradékot, és az aljára tettem. 
Az almákat hámoztam, kimagoztam, negyedeltem, majd egy éles késsel hosszában többször mélyen bevagdostam.
Majd rápakoltam a tésztára. Imígyen:


Elkészítettem az öntetet. Nagyon egyszerűen csak robotgéppel pár perc alatt össze kell keverni a hozzávalókat. És jön a gyerekek kedvence, mikor nyakon öntjük az almákat vele.


Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt készre sül. Ha már pirul a széle, de még rezgős nagyon a közepe, kikapcsolom a légkeverést és úgy sütöm tovább még pár percig.


 


Julia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Igen, faltuk mint kacsa a nokedlit….Éva

  2. Igyekszem minden részletet leírni. Remélem azért elfogyasztottátok…:))

  3. Kedves Julie Julia!A válaszodat köszönöm, de ennek az információnak a recept leírásában kellett volna szerepelnie.(Nekem sajnos a töltelékem kifolyt, mert egy alacsonyabb formában sütöttem az amúgy valóban finom süteményt!)Üdv.

  4. Kedves Névtelen!3 pite sütőformát néztem meg most mindegyik egymagas. / mind máshonnan származik / 4 cm a magasságuk.julia

  5. Anonymous says:

    Kedves Libák!Máskor a sütőforma magasságáról is tegyetek említést!!!!Köszi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!