Mandulás ujjlenyomat süti

Ismét itt egy egyszerű de nagyszerű recept!
A süti onnan kapta ezt az érdekes elnevezését, hogy a hüvelykujjunkkal kell formázni.
Én erre a sütire is használnám a nehéz elrontani jelzőt, mert tényleg csak össze kell gyúrni a hozzávalókat, majd golyókat formálva megsütni. Közben persze ujjat benyomni, de az nagy móka!

Hozzávalók: /kb 25 darabhoz/
100 g darált mandula
140 g liszt
130 g vaj
90  g barna cukor /helyettesíthető 80g kristály cukorral/
1 egész tojás
fél tk szódabikarbóna

A fenti hozzávalókat egy tálba raktam, és kis kezemmel összegyúrtam. Kicsit ragacsos….
Majd fél-egy órára ment a mélyhűtőbe, hogy picit megdermedjen.
Ez idő után én már tudtam belőlük golyókat formálni. Picit lisztes kézzel, úgy nem ragad. A méret ízlés kérdése, én kb 3cm átmérőjű labdákat készítettem.
Sütőpapíros, vagy teflonos tepsire, egymástól kb 6-7 cm-re lehet pakolni őket.

És most jön a móka része. Vizes hüvelykujjal kis krátereket kell képezni a közepükbe.
Be lehet fogni a gyerekeket is. Nem baj ha picit bereped, úgy csak csinosabbak.

Majd a mélyedésekbe mehet a lekvár. Amilyen éppen van otthon, mindennel finom. Nekem ez most ribizlis.

Tolni be előmelegített sütőbe 180 fokra 10-12 perc, és kész is!
Figyeljétek a sütőt, mert gyorsan pirulnak.
Fincsi, jófajta kis süti ez!!!!

Julia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hát, azért ha erre jársz majd…Vagy ha én Olaszországban!Puszi, Julia

  2. Anonymous says:

    Szia! Olyan jo, hogy írtál , es hogy nem en benaztam el!:-))) mert mar sok mindent sutottem tőletek – mindig sikerült ! ( ezúton is köszi ) Sajnos en Olaszországban elek, nem tudok élni a felkínált lehetőséggel , de a választ mindenképpen köszönöm!:-) A szodabikarbonas 🙂 ( farsang diana )

  3. Szia,Ne haragudj kérlek! Sosem fordult még elő, hogy elírtam betűt. Most picit rosszul érzem magam, ha jelentkezel, hogy te vagy a “szódabikarbónás” sütök neked vígaszsütit… 🙂 tényleg!

  4. Anonymous says:

    Sziasztok,a megprobaltam megsutni ezt a sütit , de sajnos nem lett jo- pedig mindent a recept szerint csináltam- biztos fel evőkanál a szodavikarbona mennyisége? Mert az íze is durván szodabikarbonas..:-( formára pedig nagyon lapos es szét folyt . sajnálom , pedig olyan jónak tűnt. azert nem adom fel, próbálkozom tovább!;-) üdv nektek, d

  5. pillimolli says:

    Kedves Libuskák!Bár még sosem írtam nektek semmit, de szívesen térek vissza az oldalatokra, mert nagyon tetszik.Adtam nektek egy díjat, fogadjátok szeretettel.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!