Rita túrótortája

Rita a barátnőm. Szép dús, vörös haja van. Az enyém persze vékonyszálú és szőke… Nade kicsit elkalandoztam, most nem is ez a lényeg. Szóval Ritának nem a sütés az erőssége. Imádja, mikor azt írom a receptekhez, hogy nem lehet elrontani. Majd jön a telefon, hogy mit ronthatott el mégis? 🙂
Pár napja küldte mélben ezt a receptet boldogan, hogy elkészítette és ELSŐRE sikerült!!!
Tehát levonva a következtetéseket, ez a tuti elronthatatlan túrótorta receptje!
Rita szeretünk, köszi!!!

Hozzávalók a tésztához / 26cm-es formához/
250g liszt
125g vaj
1 csipet só
30g cukor
1 tojássárgája
2 ek. víz

Hozzávalók a töltelékhez:
1 cs vaníliás cukor
500 g túró
150 g 20%-os tejföl
200 g cukor
4 ek olaj
3 tojássárga
40g étkezési keményítő
3 tojásfehérje ( plusz a tésztából megmaradt 1 fehérje)

Piros a tetején:
30 dkg eper
1 csomag /12g/  piros tortazselé

A lisztet, vajat, sót, cukrot, tojássárgáját és a vizet összegyúrtam. A tésztát alufóliába csavarva 1 óráig  a hűtőszekrényben pihentettem. Én néha /értsd mindig/ lusta vagyok a nyújtáshoz előszedni a cuccokat, majd utána takarítani a pultot. De egyszer láttam hogyan csinálja ezt Jamie Oliver. Ezek szerint ő is lusta néha…:)
Tehát a hűtőből kivett tésztát egyszerűen kb 5mm-es darabokra vagdosom, majd az ujjammal elnyomkodom, és tádááám, kész is!

26 cm-es kapcsos formában készült

Amíg a tészta hűtőben pihent, összedolgoztam a túrós tölteléket. A túrót, cukrot, tejfölt, olajat, sárgákat, keményítőt robotgéppel összekevertem, majd ment bele a kemény habbá vert tojásfehérje. Ráöntöttem a tésztára és előmelegített, 160 fokos sütőben 50 percig sült.
Pici hűtés után nyakon öntöttem az epres zselével.
Itt a csomagolás alapján 3 dl vízzel és 2 ek cukorral megfőztem a tortazselét, majd összeturmixoltam az eperrel.
Ez is egy olyan torta, ami másnap tökéletes. Addigra összeállnak az ízek, a tészta puhul és gyönyörűen lehet vágni.

Julia és Rita

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Érezem, hogy hibáztunk…:))))Aranyos vagy, köszi a kedves szavakat. Most már újra belecsapunk a lecsóba!

  2. Anonymous says:

    Sőőőőt ismeretlenként jegyezném meg h irgum burgum!Alig van recept a család követeli az újdonságokat én meg ihletődnék tőletek szokás szerint, bezsebelve a dicséreteket a receptjeitekért és sehol semmi 😀 a bagettet nem győzöm eleget sütni meg a többit sem 🙂 fűnek fának is ajánllak benneteket amúgy 🙂 csak így tovább 🙂

  3. Julie Julia says:

    Rita, mindenki téged szeret, látod? Én még nem kaptam ennyi szeretleket….:)))

  4. anya says:

    Ritukám én is szeretlek! Látod milyen ügyes vagy, csak igy tovább!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!