Szülinapi torta ötlet

Nem mindig van időm hiperszuper, munkás ünnepi tortákat készíteni. Így volt ez lányom legutóbbi szülinapján is. Viszont találtam egy tök jó ötletet, ami egyszerűbb, nem olyan munkás, rettenetesen mutatós, a srácok odavoltak érte!

Én általában hétköznapokon nem veszek cukorkákat, így mikor a torta tele volt pihe-puha, és keményebb finomságokkal, nagy sikert aratott.

Leírom a torta receptjét is, de bármilyen számotokra bevált, szeretett alaptésztával és krémmel készíthető. A tetejét jól megszórjuk csokikkal-cukrokkal, és kész a szülinapi torta!

 IMG_7692blog

 

A tésztához /bögrében mérve  2.5 dl-es/

2 1/2 bögre liszt

2 tk sütőpor

1 tk szódabikarbóna

fél tk só

4 egész tojás

1 1/2 bögre cukor

1 bögre olaj

1 bögre tej

Ez a típusú tészta akkor lesz puha és magas, ha szobahőmérsékletű tojást használunk. Én általában 1-2 órával a felhasználás előtt kiveszem a hűtőből.

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót egy tálba öntöm. Másik tálba elkezdem robotgéppel felverni az egész tojásokat a cukorral. Ez eltart egy ideig, míg jó habos lesz, kb 6-7-8 perc…

Mikor már okés, mehet hozzá a bögre olaj, és tej. Alacsonyabb fokozaton még keverem kb 1 percig, majd hozzáöntöm a lisztes keveréket, és egy spatulával óvatosan elkevergetem.

2 adagban sütöttem meg, 18 cm-es formában. Előmelegített 180fokon, kb 20 percig sült darabonként.

A krémhez:

3 tojás

2 citrom leve, reszelt héja

10 dkg cukor

10 dkg vaj

1 doboz natúr sajtkrém (200g)

Gőz fölött /lábasba 1-2 dl víz víz, rá az edény, de az alja ne érjen a vízbe, és a víz forrjon/kézi habverővel elkeverjük a 3 tojást a citromok levével, héjával, és a  cukorral addig, amíg sűrű masszát nem kapunk. Ekkor mehet hozzá a vaj, jól elkeverjük, majd hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, belekevertem a krémsajtot.

Ezután már csak a rétegezés jön. Felvágás előtt kicsit pihentettem, hogy összeálljon a torta. A cukrok-csokik csak vágás előtt kerültek fel, mert a krémben elkezdenek olvadni picit.

IMG_7690blog

 

IMG_7693blog

Julia

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!