Pohár festése táblafestékkel

Nálunk állandóan pohárkáosz van! 5-en vagyunk, mindenki iszik mindenkiéből /bár ez inkább a gyerekekre jellemző/, pluszban a srácok elfelejtik, melyikből is ittak, jön a következő, és így tovább… Néha estére már úszom a mosatlan poharakban.  Egy ilyen napon hangzott el férjemtől, hogy “könyörgöm, valahogy jelöljük meg a poharakat!” Én pedig kiagyaltam, hogyan is lehetne.

IMG_9696blog

Ezeket a szépségeket az ikeában vásároltam./Pontosabban a barátnőm vette nekem, mert tuti megjegyezné, ha nem írnám ide! Ugye??/Itt  megtekinthető részletesebben a pohár. Tökéletesen megfelelő erre a célra. 4 decis, a  formája lehetővé teszi, hogy kézbe fogva ne a krétás részt tapogassuk, és árban is teljesen jó.

Táblafestéket ilyen kis adagban vagy hobbiboltban lehet beszerezni, vagy a Bauhausban találtam múltkor jó minőségűt 1600 Ft-ért /4dl/. Szükség lesz még maszkolószalagra, és egy kis ecsetre.

A munka egyszerű. Szalaggal körberagasztjuk az a részt, amit szeretnénk lefesteni. Itt pár megjegyzés, mert használat közben jön a tapasztalat. Felülről a pohár szájától érdemes hagyni kb 1 1/2 cm-es részt, hogy ne zavarjon az ivásban. Az enyém még éppen belefért, de ha újra festeném, kicsit nagyobb részt hagynék. Én körbefestettem a poharat, de lehet csak egy téglalapot készíteni a névnek.

IMG_9688blog

Kis ecsettel dolgoztam, a Bauhausban vásárolt festékkel elég volt 1 réteg. Ezután lehúztam a ragasztót, és késszé is lehetett volna nyilvánítani a művet, de nekem nem tetszett, hogy annyira egyenes lett a festés. Így a tetején és az alján ecsettel picit elmaszatoltam. Ez a lépés kihagyható, ahogy tetszik.

IMG_9709blog

IMG_9702blog

Mosható, jól bírja a strapát a festék. Szerintem karácsonyi ajándéknak is tökéletes!

Karácsonyhoz még egy infó! Fent a blogkép alatt született egy Karácsony elnevezésű menüpont. Oda gyűjtöttük be a tavalyi ötleteket-sütiket. December hónapban erősen rágyúrunk az Advent témára, úgyhogy gyertek, olvassatok, reméljük találtok nektek tetszőt.

Julia

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!