A legfinomabb brownie

Tudom, hogy másnak ez csak egy recept, de nekem sokkal több… Hosszú évek óta kutatom a tökéletes brownie receptjét. Sikerült már jóra, jobbra, nem annyira jóra… De az IGAZI sosem lett meg. Tök véletlenül kezdtem el olvasgatni minap egy Martha Stewart interjút, amiben a tökéletes brownie ismérveit és elkészítését ecseteli. Még aznap elkészítettem úgy, ahogy le volt írva éééss, ITT VAN! Sikerült!!! Hatalmas boldogsággal kóstoltam, majd fotóztam. Mintha valami megmagyarázhatatlan csodát fotóznék. Tudom… Fura vagyok…

IMG_00422blog

Csak gyorsan pár szóban, mit is olvastam Marthatól, aztán jöhet a recept. Az igazi brownie tetején van egy vékony, roppanós réteg, ami megvédi a kiszáradástól az alatta lévő ragacsos tésztát. Ezt tutira úgy érhetjük el, ha sok tojást cukorral nagyon habosra keverünk. / Én eddig persze másképp csináltam…/ A tészta ragacsos állagát pedig úgy kapjuk, ha nem sütjük túl. Sőt, még akkor kivesszük a sütőből, mikor még kicsit nyersnek érezzük. Ja, és a rengeteg cukor… Én kevesebbet tettem bele, helyettesítettem kakaóval, és még így is édes. De ez már a finoman édes kategória.

IMG_0048blog

Hozzávalók:

225 g vaj

200g étcsoki

60g kakaópor

5 egész, nagy méretű tojás

250g kristály cukor

100g liszt

Vajat a feldarabolt étcsokival vízgőz felett, vagy mikróban megolvasztjuk. /Mikróval óvatosan, nehogy megégjen./ Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni.

Az egész tojásokat /legjobb, ha szobahőmérsékletű/a cukorral kb 10 percig jó habosra keverjük. Én a gépem legmagasabb fokozatán dolgoztam. Szép fényes, sűrű habot kell kapjunk. Levettem legkisebb fokozatra a konyhai segédeszközt, és hozzákevertem lassan a vajas csokit. Maradt az alacsony fokozat, így ment hozzá a liszt is végül. Ezzel már csak kb 1 percig dolgoztattam, és kész!

20×30 centis sütőpapíros tepsibe öntöttem. A sok tojástól magasabb lett, talán lehet kicsit nagyobba is. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sült. Akkor jó, ha a tetején már érezhető-látható a vékony réteg, ami elkezdett berepedezni. Óvatosan megnyomkodva még puha alatta, kicsit folyós is, minta nem sült volna meg. Na akkor ki vele!

IMG_0030blog

Ez az alaptészta, lehet variálni tetszés szerint. Én most vettem 3 twix szeletet, amit fél centis darabokra vágtam. Kiöntöttem tepsibe a tészta felét, rászórtam a karamellás csokit, majd beterítettem a maradék tésztával. Mikor kihűl, nagyon finom, ahogy a ragacsos rétegben ott figyel a roppanós csoki.

IMG_0025blog1

Julia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Házi Krisztina says:

    Sziasztok!
    Keserű lett sajnos:( Ekkora mennyiségű kakaóporhoz és étcsokoládéhoz sokkal több cukor szükséges.Minimum 400 gramm.Egyébként nagyon finom a süti.Felturbóztuk sok porcukorral,csoki fagyival.

  2. Szia, igen, légkeverésen. Sajnálom, ezek szerint a te sütőd extra erős lehet. Nem nézegetted sütés közben?

  3. Szilvia Némethné Milánkovics says:

    Most akkor légkeveréssel kell sütni? Mert én úgy értettem a leírás alapján és szépen elégett a sütemény. Pedig biztos finom lett volna. És annyira készültem rá!

  4. Nagyon örülök neki!!! Szép Húsvétot!

  5. Gabriella Varga says:

    Húsvétra valami újat akartam kipróbálni,köszönöm végre egy recept amiben nem csalódtam.Sőt….
    Kellemes Ünnepeket!

  6. Nagyon boldog vagyok, hogy kedvenc lett! 🙂

  7. Katalin Ajtainé Puskás says:

    Köszönöm szépen a receptet, sokszor fogom még sütni. Sokféle brownie-t sütöttem már, mindbe többféle hozzávaló kellett mint ebbe, mégis ez lett a legfinomabb. Kívül ropogós, belül puha, krémes, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ez a recept egyszerű és nagyszerű.

  8. Falusi Libák says: (előzmény @Végh Piroska)

    Nagyon örülök! És köszönjük!:)

  9. Végh Piroska says:

    Szombaton lányommal mi is ekészítettük a valóban legfinomabb browniet. Isteni lett! Köszönjük, hogy megosztottad velünk a “titkot”.
    Sok sikert az “anya és lánya” közös projekthez :)!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!