Csokis-diós torta liszt nélkül

Mióta többet sürgök-forgok a konyhában, a srácaim is fogékonyabbak lettek, így elkezdtünk együtt sütni.  Az “anya taníts sütni” dologból az lett, hogy én csináltam, mondtam, ők pedig nézték. Pedig szerették volna ők készíteni, de valahogy mindig átvettem az irányítást. Ez nem volt tudatos, észre sem vettem volna, ha nem szólnak. Ezek után magamba szálltam és eldöntöttem, hogy hagyom őket kibontakozni. Én a háttérből figyelek, segítek ha kérdés van, de ők a főnökök. És innen lett számukra öröm a sütés. Olyannyira, hogy már a 10 éves fiam is készít sütiket. Ezt ő sütötte. Komolyan, nem kamuzok. Ő találta ki, hogy legyen benne csoki, és dió.  A lisztet pedig kihagytuk ebből a sütiből. A receptet persze én raktam össze, de ezen kívül annyit csináltam, hogy kivettem a kész tortát a sütőből. Nagyon finom!!! Persze elfogult vagyok, na de akkor is. Nagyon jó!

IMG_0235blog

Hozzávalók:

225 g vaj

100 g étcsoki

100 g tejcsoki

50 g kakaópor

5 egész tojás

200 g cukor

100 g őrölt dió

A vajat egy tálban megolvasztjuk a darabokra tört csokival. Kisfiam ezt mikróban csinálta, 1 percenként kivette, megnézte, elkevergette. Mikor megolvadt, hozzámérte a kakaót, és együtt jól megkavargatta. Na itt elkezdett úszni a konyha, de sebaj.

Az 5 egész tojást a cukorral robotgép segítségével  jó habosra kell verni. ( Ez fontos lépés, eltart kb 10 percig a munka, de megéri) Ha ez megvan, vegyük kisebbre a gép fokozatát, és adagoljuk hozzá a csokis vajat. Gyors keverés, majd a diót is öntsük hozzá. Ismét pár perc kavar, és kész a tészta. Elég folyós, a kapcsos formánkból 1-2 csepp ki is szökött az oldalán, ezért sütés közben alátoltam egy tepsit, bár nem volt rá szükség. De tuti ami tuti…

Tehát a 26cm-es kapcsos formába sütőpapírt vágtunk, beleöntöttük a tésztát, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 35 percig sütöttük.

IMG_0208blog

 

IMG_0257blog

Jó sütést kívánunk!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Falusi Libák says: (előzmény @oszanyo)

    Szia, esetleg próbáld meg kisebbre venni a hőt, hátha a te sütőd jóval erősebb az enyémnél. Néha nekem is repednek meg sütik, ebben az esetben tejszínhabot rakok a tetejére. Pár darab eperrel díszítve nagyon jól néz ki!

  2. oszanyo says:

    Hétvégén megsütöttem, nagy sikere volt, csak a teteje nagyon felrepedt. Szeretném családi szülinapra is elkészíteni, de így nem volt mutatós. Mit csináljak, hogy ne repedjen? Van ötleted?
    Köszönöm.

  3. Falusi Libák says: (előzmény @Gimpll Edina)

    Szia Edina,
    Ez egy 26 cm-es formában sült, 14 szelet bőven kijön belőle.

  4. Gimpll Edina says:

    Szia! Most találtam rá a receptetekre 🙂 Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen mennyiségű alapanyagbó hány személyes torta jön ki?
    Köszi, Edina

  5. Szia,
    Ez szuper!!!!!!!!!!!! Nagyon örülök neki!!!

  6. Zsuzsánna Erdei says:

    Képzeljétek el, s i k e r ü l t!!!!!!!!Köszönöm a segítséget, receptet, már el is kérték 2-en.Nektek köszönhetem a sikert.Ezen felbuzdulva, kinézek egy másikat is, biztosan sikerül.Azért mondom, hogy biztosan, mert másképpen nem állhatok neki:)Üdv.Zsuzsi

  7. Szia Zsuzsi,
    Én vajjal sütök. Működnek a receptek margarinnal is,(anyukám például sokszor margarinnal süt) ha ezt választod, ne dobozosat vegyél, hanem a kocka fajtát /pl Ráma/. Nekem is villanysütőm van, ebben 35 perc 180 fokon, légkeverésen. Ha ezeket be tudod állítania a tiéden, ennyi idő alatt elvileg megsül. Ha kézzel megnézed a tetejét, és már nem folyós, rezgős, akkor jó.
    Kérdezz nyugodtan, segítek szívesen!
    Júlia

  8. Zsuzsánna Erdei says:

    Bocs, megint Zsuzsi vagyok. Elfelejtettem megkérdezni, nekem villanytűzhelyem van, abban mennyi idő és egyáltalán, honnan tudom mikor kész?Remélem nem felejtettem el semmit, köszönöm a segítséget és a türelmet.Üdv.Zs.

  9. Zsuzsánna Erdei says:

    Én nem tudok sütni.Ez viszont nagyon egyszerűnek tűnik(köszönöm:)), csak azt nem értem a vajnál, hogy igazi vajról van szó,vagy a köznyelvben a pl Delmát és társait is vajnak nevező margarinról.Köszönöm a választ.Zsuzsi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!