Valami nagyon finom! (Mákos-gyümölcsös)

Van, hogy egyes sütiknél nem találom a megfelelő címet. Mint ennél sem. Kuglóf formában sült, de nem hagyományos kuglóf. Lehetne gyümölcskenyér, de abban nincs mák. Citromos-mákos is lehetne, de másféle sütit hívnak így. És még sorolhatnám… Így lett az, ami.

Ez a valami, ami nagyon finom. NAGYON! És elnézést kérek ezúton mindenkitől, aki újévi diéta fogadalmat tett, hogy ilyen képeket mutogatok…

_DSC0586blog

_DSC0591blog

Hozzávalók:

150g dió

200g mazsola

100g aszalt szilva

50g egész mák

1 citrom héja és leve

5 egész tojás

180 g cukor

250g vaj

250g liszt

1 tk sütőpor

Tetejére:

1 citrom leve

8-10 csapott ek porcukor

Apróra vágtam a diót és az aszalt szilvát. Beleöntöttem egy tálba a mazsolával együtt. A citrom héját lereszeltem, ezt is hozzádobtam, majd leöntöttem az egészet a citrom levével. Félretettem, amíg az egész tojásokat a cukorral robotgépem segítségével jó habosra kikevertem. (kb 7-8 perc) A vajat megolvasztottam mikróban, hozzádolgoztam a tojásokhoz. A robotgépet lassabb fokozatra állítottam, és kanalanként hozzákevertem a sütőporos lisztet is. Legvégén ment bele a citromban ázott dió-mazsola keveréke, és a NEM darált mák. Még kevertem pár percig, továbbra is a legkisebb fokozaton, és kész is.

Én szilikonos kuglóf formában sütöttem. Nagyon szeretem, mert még rögtön melegen könnyen ki lehet belőle borítani. Ha nem szilikonosban sütitek, érdemes kikenni vajjal, és belisztezni sütés előtt a formát.

Előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben pont 1 órát sült. Persze minden sütő más, ezt is tűpróbával lehet ellenőrizni.

Még melegen a tetejére öntöttem a citromos öntetet. Ami nagyon egyszerű, 1 citrom levét a porcukorral összekeverjük.

_DSC0552blog

_DSC0563blog

Julia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!