Belül szíves torta

Nézegetem egy ideje már a belül díszített tortákat. Bátyám 9 éves kislányának volt minap szülinapja, ezen alkalomból készítettem el, de Valentin napra is tökéletes, ha kedvet kapnátok hozzá!

_DSC0110

Hát igen, ez az első próbálkozás. A szív kicsit szögletes lett, nem tökéletes, de én boldog voltam, hogy elsőre így sikerült. Kedvenc blogomon (I am baker) találtam az elkészítését, ezt követtem. A linkre kattintva megnézhető az eredeti.

Egyik kedvenc tésztám az alapja, a színátmenetes torta is ebből született. Recept itt található. 16 cm-es formában sütöttem 4 lapot. ( Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben 20 perc/lap sütési idővel.) Maradt egy kis maradék, abból készült egy vékony kis lap, amit hozzámorzsoltam a szív tésztájához.

Miközben sültek, elkészítettem a krémet.

Hozzávalók a krémhez:

100g fehér csoki

200g vaj

150ml tejszín /habtejszínt használtam/

A csokit és a vajat vízgőz felett megolvasztottam, langyosra hűtöttem, majd lassan kanalanként hozzákevertem a kissé meglangyosított tejszínt. /Itt is figyelni kell arra, hogy a vaj és a tejszín hasonló hőmérsékletű legyen, különben összeugrik a krém./

Mikor minden kihűlt, kezdődött az izgalmas munka. 2-2 lapot összeillesztettem krémmel. Papírból kivágtam egy 6 cm átmérőjű kört, ez lett a minta. /Eredetileg pár órára mélyhűtőbe kellett volna tenni a tésztát, hogy könnyen formázható legyen, de én kint hűtöttem a teraszon, aznap -2 fok volt./

_DSC0089blog

Igazából nem bonyolult a faragás része, csak pici odafigyelést igényel. Tehát először is kivágtam mindkét tortából egy-egy kúp alakzatot. Az egyikbe visszatettem egy kis kúpot, a kivágott tésztából, az lesz a szív teteje.

_DSC0092blog

Én elsőre annyira nem figyelmet oda, hogy picit ívesre szabjam a széleket, ezért lett szögletes itt-ott a szív.

A kivágott tésztát összemorzsoltam a megmaradt fél lappal. Hozzákevertem pár csepp DrOetker piros ételfestéket, és 2-3 ek krémet. Ezt töltöttem bele a tortákba. Picit lenyomkodtam, hogy jól összeálljon, felvágásnál ne hulljon ki.

_DSC0099blog

Fontos megjegyezni melyik-melyik. Én ezért fordítottam meg az egyik tésztát, biztos, ami biztos. Amiben a kis kúp van, az lesz ugye a teteje. Azt hittem nehéz lesz összepasszintani őket, de egyszerűen egy lapot tettem a felsőre, megfordítottam, egymásra raktam őket, majd óvatosan kihúztam a lapot. Finoman bekukucskáltam a tészták közé, hogy jól illeszkednek-e egymáshoz. A maradék krémmel bekentem az oldalát és a tetejét is. Kívülről nem nagyon díszítettem tovább, kevés rózsaszín gyöngycukrot szórtam a tetejére.

Felvágás előtt még 1-2 órát kitettem a hidegre. Köszöntésnél volt nagy izgalom… Bár talán én jobban izgultam, mint a keresztlányom…

De sikerült! Ott volt a szívecske, nem is hullott ki, minden szeletnél szépen illeszkedett, nagy sikert aratott. Végül is őszintén szólva nehezebbre számítottam, nem volt olyan nagy munka ennek a tortának az elkészítése.

_DSC0124

Júlia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Falusi Libák says:

    Nagyon szívesen!

  2. Papp Józsefné says:

    próbáld ki

  3. Kati Fergéné says:

    Nagyon klassz ez a sives torta, megpróbálom én is . Köszönöm a jó tippeket.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!