Zabos pite tejes-csokis töltelékkel

Kívül a zabos réteg ropogós, belül a tejes (tejfölös) réteg puha, selymes. A csokidarabok benne már csak hab a tortán. Finom melegen, hidegen. Mindez piteformában sütve.

IMG_0322blog

Hozzávalók a tésztához:

1 csomag Győri Édes zabkeksz ( 215g)

225 g vaj

50 g porcukor

1 egész tojás

150 g liszt

A krémhez:

150 g cukrozott sűrített tej

300 g tejföl

3 csapott evőkanál kukorica keményítő

200 g étcsoki

200 ml habtejszín a tetejére

Tésztához a kekszet összetörtem-morzsoltam. Én mozsárban tettem mindezt, de lehet nyújtófával is. Egy nagy tálba öntöttem a porcukorral, tojással, liszttel együtt. A vajat apró darabokra vágva adtam hozzá, és kézzel összegyúrtam az egészet addig, míg már nem lehetett érezni a vajdarabokat benne.

1-1.5 órára mélyhűtőbe kell tenni pihenni, hogy lehessen tovább dolgozni vele. Mikor már úgy éreztem lehet nyújtani, akkor a tésztát két részre osztva lisztezett deszkán vagy pulton kinyújtottam, majd kibéleltem vele egy 27  cm átmérőjű piteformát.

A sűrített tejet összekevertem a tejföllel, és a keményítővel. Kézi habverővel dolgoztam jó simára. Ezt ráöntöttem a tésztára, és rápakoltam a feldarabolt csokit.

IMG_0275blog

Majd beterítettem a maradék kinyújtott tésztával. Pár helyen megszurkáltam egy villával.

IMG_0280blog

Előmelegített 180 fokos sütőben, légkeverésen 35 percig sütöttem. A habtejszínt 1 ek porcukorral felvertem, ezt kanalaztuk a tetejére.

IMG_0314blog

Júlia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!