Citromos szelet

Ha esetleg még ott lebeg fejed felett a “MIT süssek Húsvétra?” kérdés… Ez a citromos süti nem bonyolult, és extra finom. Szívből tudom ajánlani, ha szeretitek a citromot. Ha nem, akkor remélem meg fogjátok szeretni ebben a sütiben.
IMG_0141blog
Hozzávalók a tésztához:
210 g fehér liszt
70 g porcukor
40 g kukorica keményít
fél tk só
200 g vaj
Hozzávalók a krémhez:
250 g cukor
8 egész tojás (M-es méretűt használtam)
100 g liszt
3 citrom reszelt héja
5 citrom leve
1 dl tej
Tésztához egy tálba szórtam a száraz hozzávalókat. A vajat kb 1 cm-es darabokra vágva adtam hozzá, és kézzel összemorzsoltam a lisztes keverékkel. Egy 35×25 cm-es tepsit kivajaztam, és beleszórtam a morzsás tésztát. Kezemmel kissé ellapogattam és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöttem.
Míg sült, elkészítettem a krémet. Robotgéppel elkevertem a tojásokat a cukorral. Én a legmagasabb fokozaton dolgoztam kb 4-5 percig, ez alatt szépen elkezd habosodni. Alacsonyabb fokozatra állítva kanalanként hozzáadtam a lisztet, majd a citromok héját, levét, végül a tejet. Még egy perc kavarás, és készen is van. Mikor letelt a tészta sülési ideje, azon nyomban ráöntöttem a citromos krémet, és visszatoltam a sütőbe. A sütőt levettem 160 fokra, és újabb 20 percig hagytam sülni.
Hűlés után a tetejét porcukorral, vagy 1 citrom levét porcukorral összekevert öntettel lehet díszíteni.
IMG_0153blog
Júlia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!