Csokis kalács

Húsvét után úszunk a csokitojásokban, csokibarikákban és nyuszikban. Én nem vagyok az a tartogatós fajta, így próbálom hasznosítani a megmaradt csokikat. Idén nagy boldogságomra megtanultam az igazi foszlós kalács fortélyait, így nem is nagyon volt kérdés, hogy mibe süssem el. A puha, foszlós  kalácsot nem lehet megunni, nálunk a srácok nagyon szeretik. Legtöbbször kihűlés után a felét felszeletelve elrakom a mélyhűtőbe. Így bármikor van puha kalács itthon. ( A mélyhűtőből kivéve 1 percre beteszem a mikróba, és tökéletes!)

IMG_1227b

A kalács receptjét és elkészítési módját részletesen leírtam előző bejegyzésemben ITT. A tésztát összegyúrtam, kelesztettem. Kelesztés után 6 részre osztottam. Itt változtattam annyit, hogy nem sodortam, hanem kinyújtottam kb 30 cm hosszú, és 8-10 cm szélessé őket darabonként. Egy kalácshoz 12 db csokitojást, nyuszit és barikát olvasztottam fel 50 g vajjal. Ezt a tölteléket osztottam el a 6 db tésztában.

IMG_1203b

Felsodortam mint a bejglit, majd 3-3 darabot összefontam. Az így kapott fonatokat elrendeztem egy sütőpapíros 24 cm átmérőjű kerek formában. Az egyik fonatnál elszöszmötöltem, és mire elkezdtem fonni, kicsit megdermedt a csoki. Így is lehetett dolgozni vele, csak nem tekeredett olyan szépen. Érdemes nem szöszmötölni, rögtön fonni, formába tenni. ( Ez a képen a csoki nélküli változat, csak az elrendezés miatt…)

kész

Tetejét lekentem tojással, majd 40 percre újra félretettem kelni. Ha megkelt, ismét lekentem tojással, majd 180 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben 35-40 percig sült. Ha nagyon pirulna, alufóliával vagy sütőpapírral le lehet takarni a tetejét.

IMG_1232b

IMG_1238bJúlia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!