Pécsi barangolás-Jókai Bisztró

Baranyai gasztroutazásom következő, kedvenc állomása a pécsi Jókai Bisztró. Szívemhez akkor kerültek közel, mikor megtudtam, hogy az ételeikhez felhasznált alapanyagok csaknem felét saját gazdaságukban, birtokukon állítják elő. Másik nagy részét pedig a környék őstermelőitől szerzik be.

ökofarm4

Az ökofarm

ökofarm1

Az étterem életre hívója az elsődlegesen idős emberek gondozásával foglalkozó pécsi székhelyű Szoceg Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft., azért vállalkozott rá, mert vezetői hisznek benne, hogy szükség van a minőséget előtérbe helyező helyekre, és ezek sikeresek, hosszútávon nyereségesek lehetnek. Maguk is hosszú távon gondolkodnak, az étterem nyereségét pedig szociális ellátásra kívánják fordítani. Egyre szimpatikusabbak, ugye?

És még csak most jön a kaja…

Jókai bisztrókonyha a minőségi vendéglátásra helyezi a hangsúlyt. Erre garanciát jelent, hogy kreatív séfjük, Várvizi Péter a világ legrangosabb nemzetközi szakácsversenye, a Bocuse d’Or jövő januári lyoni döntőjébe jutott magyar csapat vezetője.

Jókai Bisztró (3)

Jókai Bisztró (4)

S, ennél a pontnál nem álltak meg, a Jókai Bisztró szomszédságában cukrászdát nyitottak, ahol igényes, francia alapokon nyugvó, nagyrészt helyi termelőktől vásárolt alapanyagból készülő süteményeket kínálnak.

Jókai Cukrászda (3)

Tökéletes hely, egy számomra tökéletes városban… A Pannon Flavours  oldalán tudtok még szemezgetni a helyi termelőket előtérbe helyező éttermekből.

helyi_termek_markajel (1)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!