BBQ oldalas nyírfacukorral

Nagyon szeretem a BBQ szósszal készült húsokat. Mióta erősen visszavettem a cukorfogyasztásomat nem is csináltam, mert elég sok cukrot nyel el ez a szuper recept.

Viszont gondoltam egyet, és kipróbáltam nyírfacukorral. Január óta itthon, magunknak mindent nyírfacukorral sütök-főzök. Akkor kezdtük el, mikor anyukám cukorbeteg lett.  Mivel a lebontásához nem szükséges inzulin, a nyírfacukrot speciális étrendet követők, például cukorbetegek is fogyaszthatják, ezen kívül szív- és érrendszeri problémában szenvedők számára is előnyös lehet. Valamint 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz a cukorénál.

Tökéletes lett így a hús! A gyerekek is falták! Nekik szoktam hozzácsapni pár csirke felsőcombot, ha mégsem lenne kedvük a bordához.

IMG_4062b

Hozzávalók:

1 kg húsosabb oldalas

Hozzávalók a száraz páchoz:

2 evőkanál pirospaprika

1 evőkanál őrölt bors

1 csapott evőkanál só

2 evőkanál nyírfacukor

 ½ evőkanál cayenne bors

Hozzávalók a bbq szószhoz:

1 ½ dl kechup

5 evőkanál nyírfacukor

1 fej hagyma apróra vágva

5 fej fokhagyma apróra vágva

5 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál worcestershire szósz

1 evőkanál mustár

1 citrom leve

4 evőkanál olíva olaj

őrölt bors

 A húst megmostam, megtöröltem, és kb 10 darabokra vágtam. A száraz pác hozzávalóit egy kis tálban elkevertem, majd jó alaposan bekentem vele a húsokat. 2 órára betettem a hűtőszekrénybe pihenni.

Közben a szósz hozzávalóit elkevertem, és félretettem. A hűtőből kivett húst kevés olívaolajjal átkentem, majd tepsire helyeztem. Fóliával letakarva másfél órát sütöttem 160 fokon.

Sütőből kivéve a fóliát leszedtem, és mindegyik húst meghempergettem a bbq szószban. A maradékot pedig rákanalaztam. Visszatettem a sütőbe, hőfokon nem változtattam, csak légkeverésre kapcsoltam. Az én sütőmben 1 órát sültek még ilyen csodaszépre.

IMG_4071b

IMG_4072b

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!