Vöröslencse krémleves

A vöröslencse a lencsefélék között a legkönnyebben emészthető, finom, és még áztatni sem kell főzés előtt. Ez a krémleves kb 20 perc főzés után már készen is van. A római kömény amúgy is még mindig nagy szerelem a fűszerek között. Így együtt tökéletes párost alkotnak.IMG_4162b

Hozzávalók:

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2-3 evőkanál olíva olaj

250 g vöröslencse

7 dl víz

só, bors

1 teáskanál őrölt római kömény

½ teáskanál curry

2 dl tejszín (főző)

Tálaláshoz (elhagyható):

sajt

napraforgómag

A hagymát apróra vágom, olíva olajon üvegesre párolom. Hozzáadom az ugyancsak apróra vágott fokhagymát, majd a vörös lencsét. Egy percig pirítom még így együtt, majd felöntöm a vízzel. Fűszerezem, és 20 percig főzöm.

Ezalatt a lencse puhára fő. Hozzáöntöm a tejszínt, és kézi botmixerrel pürésítem. Én ilyenkor, ha még kívánja, utána fűszerezem. Általában még egy kis római köményt dobok hozzá.

Pirított napraforgómaggal és sajttal tálalva csodálatos ízélmény ez a leves

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!