Ezt főztük ki mára..

Végre enyhült az idő és vissza is jött a leves iránti vágyunk rögvest….

Már tegnap este kitaláltuk a gyerekekkel mi is rotyogjon ma a fazékban illetve mi süljön mellé a sütőben. Nem szerettünk volna nehéz , gyomrot terhelő párosítást ezért az alábbi variáció mellett döntöttünk nagy-nagy megértésben és összhangban:-)

Kukorica krém leves:
1 fej vöröshagyma apróra vágva, 2-3 doboz konzerv kukorica, 3 teás kanál fűszer paprika, 2-3 dl főző tejszín, só, bors, reszelt sajt. A hagymát olíván üvegesre fonnyasztottam. A kukorica levét leöntöttem , átmostam, leszűrtem. Mikor a hagyma kezd üveges lenni hozzádobtam a kukoricát és kis ideig hagytam őket ismerkedni egymással. Megszórtam a fűszer paprikával ,  sóval, borssal majd alaposan összekavartam. Felengedtem kb. 3-4 dl vízzel és hagytam főni kb. 10 percig fedő alatt.
Elővettem a turmix gépet és 3-4 adagban jól összedolgoztam a kukoricás lét. Mindegyik adagot szűrőn átszűrtem és visszatettem a tűzhelyre majd  hozzáöntöttem a tejszínt és kb. 5 percet hagytam , hogy összerottyanjon. Ellenőriztem , hogy kell -e még bele só és bors .
Volt itthon megkezdett zasckó nachos ( tortilla chips ), azt beletördeltük, sajtot reszeltünk rá , én pedig pici camembert darabkákat kockáztam a tányérom aljára és arra szedtem rá a forró levest ….mennyei volt így nyúlósan, megolvadva a sajt és a leves . Tökéletes  párosítás volt.

Őszibarackos pite:
 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojás, 1 dl joghurt, 12 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 citrom reszelt  héja, 1 csomag vaníliás cukor, 5-6 db őszibarack. A margarint a por cukorral kikevertem, hozzáadtam a tojásokat és a joghurtot, és a sütőporos citrom héjas vaníliás cukros lisztet. A kedvenc pite formámat kikentem , liszteztem majd a  tésztát elterítettem benne és a meghámozott, szeletelt barackkal kiraktam a tészta tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig majd levéve a hőfokot 160 fokra készre sütöttem, villával ellenőriztem . A tésztája omlós, könnyű és a barack olyan kellemesen érezhető benne. Nyugodt szívvel ajánlom , gyorsan süssétek meg amíg ilyen finom a barack:-)
 
 Julie

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tipità! Mint tudjuk, véletlenek nincsenek:-) ennél több motiváció nem is kell, ugye? Julie

  2. Nem csodálom, nálunk ezen a héten kétszer is volt:-)

  3. Tipitá says:

    Na, pont ezt a levest találtam ki mára! Aztán meg látom, hogy itt is van egy recept!:))

  4. Nagyon megkívántam ezt a levest! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!