Végre enyhült az idő és vissza is jött a leves iránti vágyunk rögvest….
Már tegnap este kitaláltuk a gyerekekkel mi is rotyogjon ma a fazékban illetve mi süljön mellé a sütőben. Nem szerettünk volna nehéz , gyomrot terhelő párosítást ezért az alábbi variáció mellett döntöttünk nagy-nagy megértésben és összhangban:-)
Kukorica krém leves:
1 fej vöröshagyma apróra vágva, 2-3 doboz konzerv kukorica, 3 teás kanál fűszer paprika, 2-3 dl főző tejszín, só, bors, reszelt sajt. A hagymát olíván üvegesre fonnyasztottam. A kukorica levét leöntöttem , átmostam, leszűrtem. Mikor a hagyma kezd üveges lenni hozzádobtam a kukoricát és kis ideig hagytam őket ismerkedni egymással. Megszórtam a fűszer paprikával , sóval, borssal majd alaposan összekavartam. Felengedtem kb. 3-4 dl vízzel és hagytam főni kb. 10 percig fedő alatt.
Elővettem a turmix gépet és 3-4 adagban jól összedolgoztam a kukoricás lét. Mindegyik adagot szűrőn átszűrtem és visszatettem a tűzhelyre majd hozzáöntöttem a tejszínt és kb. 5 percet hagytam , hogy összerottyanjon. Ellenőriztem , hogy kell -e még bele só és bors .
Volt itthon megkezdett zasckó nachos ( tortilla chips ), azt beletördeltük, sajtot reszeltünk rá , én pedig pici camembert darabkákat kockáztam a tányérom aljára és arra szedtem rá a forró levest ….mennyei volt így nyúlósan, megolvadva a sajt és a leves . Tökéletes párosítás volt.
Tipità! Mint tudjuk, véletlenek nincsenek:-) ennél több motiváció nem is kell, ugye? Julie
Nem csodálom, nálunk ezen a héten kétszer is volt:-)
Na, pont ezt a levest találtam ki mára! Aztán meg látom, hogy itt is van egy recept!:))
Nagyon megkívántam ezt a levest! 🙂