Karácsonyi linzer

Gyerekkoromban nálunk karácsonykor mindig volt linzer. Megtudakoltam a régi családi receptet, és én is elkezdtem sütni karácsonyi linzereket.
Jó móka, nem nagy ördöngösség, és egész gyorsan megvan. Ez a recept szuper, másnapra nagyon finoman megpuhul. A legjobb, ha lekvárral összeragasztunk kettőt, és úgy díszítjük. Még puhább és finomabb lesz. A képen még nem így vannak, de fotózás után kaptak lekvárt…:)

 

 

A hozzávalók:
300 g liszt
110 g porcukor
1 cs vaniliás cukor
1 tk sütőpor
1 citrom reszelt héja
200 g vaj /vagy margarin/
1 tojás sárgája

Összekevertem egy tálban a lisztet, cukrokat, sütőport. Hozzámorzsoltam a vajat, tojássárgáját és a citromhéjat. Mindenhol azt olvastam, hogy akkor lesz puha, ha gyors mozdulatokkal secperc összedolgozzuk, hogy ne olvadjon meg a vaj. Nekem secperc alatt még sosem sikerült összegyúrni, de ennek ellenére puha lett másnapra.
Gyúrás után 2 órára betettem a hűtőbe. Majd a szokásos menet, liszten kb 5-6 mm vastagságúra nyújtottam. Kis háromszögeket vágtam késsel a tésztából, ebből készültek a karácsonyfák, és a mikulás. A szarvasokhoz kerek kiszúrót használtam. Ki gondolta volna? 🙂
Előmelegített sütőben 160 fokon sütöttem kb 10 percig őket. Gyorsan megpirulnak, nem árt sűrűn ránézegetni.
A díszítéshez most DrOetker cukormázakat használtam, mert azt találtam szép pirosban is.
Általában fémdobozban szoktak pihenni, bár nálunk néha meg sem érik a másnapot. 🙂

 
 

Julia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    ha sütőpor helyett szódabikarbónát használtok,akkor 100%,hogy puha lesz.Mi a piskótát is azzal sütjük és olyan,mintha cukrászdai lenne ;)Amúgy meg fantasztikusak ezek a kis rénszarvasok :)Üdv:Lívi

  2. Sajnálom… Nem lehet olyasmi, hogy a mérleged rossz? Ezerszer készítettük már el, elvileg nem folyós.

  3. Basszus, irigykedem…. tegnapelőtt összeállítottam a tésztát, már az első pillanatban rettentő puha volt. Egy napig pihent a hűtőben, nehéz volt dolgozni vele utána is, mert nagyon puha volt, amikor kisütöttem szintet teljesen összefolyt a tepsi alján az egész :O 🙁

  4. Nagyon aranyosak, én is ki fogom próbálni:-)

  5. Eper says:

    Milyen szépre kitaláltad ennek az egyszerű, finom linzernek a díszítését! Jövő héten én is kipróbálom:)Most vettem észre, új kép van a blogotok elejénél. Szép ez is, csak kár, hogy az a kismadár-házikós kép már nincs itt. Az is annyira szuper volt. Na, de azért a színátmenetes torta sem rossz…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!