Bagel

A bagel körül hasonló felhajtás van, mint a macaron körül. Én is csak akkor értettem meg az okát mikor megkóstoltam. Ez az egyik legfinomabb péksütemény a világon! Szerintem…
A kívül ropogós, belül sűrű, kissé édeskés tésztát bármivel is töltjük meg, vagy éppen üresen rágcsáljuk, hihetetlen finom!

 

 

A receptet Limara oldalán találtam. Ide  kattintva olvashatjátok az eredetit. Ha esetleg még nem volt szerencsétek Limara pékségéhez, mindenképpen szánjatok rá időt, mert megéri!!! Én imádom!

Hozzávalók: / 6 nagyot és 4 kicsit készítettem ebből /

60 dkg finomliszt
1 tk só
1 ek cukor
1 tk olaj
12 g friss élesztő
3 dl  langyos víz

Egy tálba beleöntöm a lisztet, sót, cukrot. Közepébe mélyedést csinálok, majd belelocsolom az olajat, vizet, és mehet hozzá a morzsolt élesztő. Az egészet kézzel összegyúrom, majd egy deszkán vagy szilikonlapon folytatva fényesre dolgozom-gyúrom a tésztát. Próbáltátok már stresszoldó jelleggel a gyúrást? Tök jó! Egyszer mérges voltam már nem is tudom miért, na akkor lett a legszebb a tésztám! 🙂
Kelesztőtálban 1 órát kelt, majd 6 nagyobb, és 4 kisebb részre osztottam. /Ez ízlés kérdése/

 

A tésztákat a tenyeremmel kilapogattam, majd feltekertem, Kb 20 cm hosszú darabokat formálva.

 

 

A két végét egymáshoz csíptem. Na ez még nem tökéletes, gyakorolnom kell, hogy szép sima legyen.
Majd belisztezett deszkán vagy lapon letakarva még 30 percig keltek. És most jön a meglepetés!!! Attól lesz finom ropogós, semmihez sem hasonítható a külseje, hogy forró vízben főzni kell őket. / Ne riasszon meg senkit, ez nem nagy munka! / Kb fél liter vizet felforraltam 1 ek mézzel, és oldalanként 30 mp-ig főztem benne a bageleket. Majd 200 fokos sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott-lisztezett tepsin 15 perc alatt készre sültek.

Itt sült csirkével  töltöttük, de nagy kedvenc még a tonhalas is.
 
Julia
Kövess minket a facebookon is. Itt megteheted.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Hihetetlenül egyszerű,de nagyszerű recept.Azt viszont valahol jelöljétek már kérlek,hogy sütés előtt vékonyan meg illik vajazni a tepsit, hogy elváljanak a finiségek normálisan….az első tepsinél ez feledésbe merült nálam és szinte vésnem kellett…de utána..hmmm 🙂

  2. Limara says:

    Csodaszépek! Köszönöm szépen a kedves szavakat! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!