Van már fent sajtkrém torta recept, de ezt nem lehet megunni. Most kakaós alappal, a tetején ribizlivel készítettem. A krém is picit más. Ha ízlett a szedres-fehércsokis, ez is fog, tuti…
Nem kell nagyon bajlódni a készítésével, csak összekevergetni, és kész is! Na jó, azért sütni is kell.. Igazi finomság a napsütésben. Napozni, közben sajttortát eszegetni… Mi mást várunk az élettől? 🙂
/ Na persze én ezt nem tehetem meg anélkül, hogy a gyerekek a fejemen ne ugrálnának, de boldog vagyok, ha más boldog… :))) /
Hozzávalók az alaphoz.
20 dkg kakaós keksz /én győri édest vettem/
2 ek kakaó
10 dkg darált dió
2 ek vaj
A krémhez:
30 dkg natúr krémsajt
3 tojás
3.5 dkg kukorica keményítő
2.5 dl tejföl
10 dkg porcukor
1 dl tejszín
A tetejére:
30 dkg bogyós gyümölcs /én ribizlit használtam/
3 ek méz
3 tk zselatin
A kekszet apróra törtem, összekevertem a dióval, és belemorzsoltam a vajat. Kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt vágtam, és belenyomkodtam. /Most 20 cm-es formát használtam. Persze lehet nagyobbat, akkor laposabb a torta, úgy is tökéletes./
160 fokra előmelegített sütőben sütöttem 15 percig. Közben robotgéppel összekevertem a krém hozzávalóit olyan sorrendben, mint amit fent írtam. Ráöntöttem a kekszes alapra, majd 50 percre visszatoltam a sütőbe. 30 perc után levettem 120 fokra. /Jó, ha vízgőzben sül, egy lábasban vizet teszek a sütő alá./
Gyümölcsöt /mirelitet használtam/ a mézzel együtt felforraltam, a tűzről levéve hozzákevertem a zselatint. Hagytam kicsit hűlni, majd nyakon öntöttem vele a tortát.
Mikor mindez megvan, jön a legnehezebb, megpróbálni kihűteni…. Nálunk ez 3 gyerek mellett kész háborút jelent.:)
Legszebben másnap lehet vágni, addig pihenjen a hűtőben. Kibontani a kapcsos formából, és jöhet a jól megérdemelt napozás…
Ez a receptünk megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Jó sütést,
Julia
Drukkolok, biztosan jó lesz! 2 napig nem voltam sajnos gépközelben, csak most olvastam…
Huhh… hát közben már szinte kész a torta, és mentem a saját fejem után, amivel remélem, nem rontottam el a végeredményt (este úgyis kiderül). Én légkeveréssel sütöttem (az a bajom ezzel, hogy ilyenkor fogalmam sincs, hány percig kell, rövidebb vagy hosszabb ideig? És hogyha már ugyanannyi ideig sütöttem, mint ahogy leírtad, vajon nem sült-e meg túlságosan?), ráadásul felvertem a tejszínt, aztán kicsit a tojást is felhabosítottam egy pici (nád)porcukorral. Drukkolj, hogy jó legyen! 🙂
Szia,
Akkor sorrendben.:)
Nem verem fel külön sem a tojást, sem a tejszínt. Itt nem használok légkeverést, és zselatinból én sem a lapot, sem a zseléfixet nem szeretem. Teljesen hagyományos zselatin, a fűszerek között van általában, olyan zacsiban.:)
Szia!
Nagyon guszta ez a torta (is), szeretném elkészíteni a párom szülinapjára (holnapra), de akad egy-két kérdésem:
Sem a tojást, sem a tejszínt nem vered fel, mielőtt belekevered a krémbe?
A sütőnél légkeveréses módot használsz?
Zselatinból melyik a legjobb? (lapzselatin, vagy zseléfix?)
Előre is köszönöm a választ!
Barbi
Ez valami csodás!!!!