Keksz Franciadrazséval

Gyerekkorunkban tesóimmal két nagy kedvencünk volt. A Franciadrazsé, és a Dunakavics. Négyen vagyunk testvérek, és ha kaptunk, szemenként elosztogattuk… Komoly, nem?

Nemrég vettem észre, hogy még mindig kaphatóak. Csináltam is gyorsan egy finom kekszet, amibe belesütöttem 2 zacskó Franciadrazsét. Ez a keksz magában is finom, így pedig szuper finom! Belül puha, kívül ropogós.

 

IMG_8721blogra szöveg

Hozzávalók kb 20 db kekszhez:

250 g szobahőmérsékletű vaj

170 g cukor /én barnacukrot használtam/

2 egész tojás

300 g liszt

fél tk só

1 tk sütőpor

1 tk szódabikarbóna

2 csomag Francidrazsé /elbír 3-at is/

Egy tálba szórtam a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, és elkevergettem. Beleöntöttem a drazsét, cukrot, ment hozzá a 2 egész tojás. A vajat is belemorzsoltam a végén, és kézzel összegyúrtam. Ennyi, semmi extra… Még a gyerekek is gyúrhatják, tuti élvezni fogják.

Kb 1/2-1 órára mehet be a mélyhűtőbe, mert golyóbisokat kell belőle formálni, és úgy sokkal könnyebb. Ezt vizes kézzel egyszerűbb, mert úgy nem ragad ránk a tészta.

IMG_8706blogra

Sütőpapíron, vagy teflonos lapon előmelegített, 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt sülnek meg.

IMG_8721blogra

További keksz receptek elérhetőek a képre kattintva:

blog2

Julia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!