Gyerekkorunkban tesóimmal két nagy kedvencünk volt. A Franciadrazsé, és a Dunakavics. Négyen vagyunk testvérek, és ha kaptunk, szemenként elosztogattuk… Komoly, nem?
Nemrég vettem észre, hogy még mindig kaphatóak. Csináltam is gyorsan egy finom kekszet, amibe belesütöttem 2 zacskó Franciadrazsét. Ez a keksz magában is finom, így pedig szuper finom! Belül puha, kívül ropogós.
Hozzávalók kb 20 db kekszhez:
250 g szobahőmérsékletű vaj
170 g cukor /én barnacukrot használtam/
2 egész tojás
300 g liszt
fél tk só
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
2 csomag Francidrazsé /elbír 3-at is/
Egy tálba szórtam a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, és elkevergettem. Beleöntöttem a drazsét, cukrot, ment hozzá a 2 egész tojás. A vajat is belemorzsoltam a végén, és kézzel összegyúrtam. Ennyi, semmi extra… Még a gyerekek is gyúrhatják, tuti élvezni fogják.
Kb 1/2-1 órára mehet be a mélyhűtőbe, mert golyóbisokat kell belőle formálni, és úgy sokkal könnyebb. Ezt vizes kézzel egyszerűbb, mert úgy nem ragad ránk a tészta.
Sütőpapíron, vagy teflonos lapon előmelegített, 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt sülnek meg.
További keksz receptek elérhetőek a képre kattintva:
Julia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: