Gyerekkorom óta imádom a húsos dolgokat gyümölccsel. Most egy csirkés-almás ragut dobtam össze, ciderben párolva, tetején a megsült leveles tésztával. A várakozásaimat is felülmúlta, nagyon pikáns lett!!!
Hozzávalók:
1 egész csirkemell
1/2 kg csirke felsőcomb
1 nagyobb póréhagyma 1 cm-es karikákra vágva
2 közepes vöröshagyma 1 cm-es kockákra vágva
2 alma felkockázva
0.33 dl cider /Somersbyt használtam/
majoranna
kakukkfű
só
bors
5 dkg vaj
2 ek liszt
tetejére:
500 g mirelit leveles tészta
1 tojás
Csirkemellet felkockáztam, felsőcombokat kicsontoztam, azt is kis darabokra vágtam. Vajon átsütöttem pár perc alatt. Hozzádobtam a póréhagymát, vöröshagymát, és kb 10 percig pároltam.
Rászórtam 2 ek lisztet, hozzáöntöttem a Cidert. Fedő alatt, közepes lángon kb 20 percig rotyogtattam.
Ekkor jöhet hozzá a felkockázott alma, és a fűszerek. Utóbbi tetszés szerint, kinek mennyire jön be, én 1-1 teáskanállal tettem bele, majd ráőröltem a borsot is.
Ezt addig főztem tovább, míg a hús teljesen megpuhul, sűrű lében úszkál. Hmmm….
Egy tűzálló tálba, vagy pitesütő formába átöntöttem. A mirelit tésztát kiolvasztottam, próbáltam kerekre nyújtani, de a végén kézzel is lehet húzni-vonni, majd ráborítottam a ragura. Tetejét éles késsel kissé bevagdostam, megkentem tojással.
180 fokos, előmelegített sütőben 30 perc alatt sül ropogóssá a tészta.
Julia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: