Ennek a sütinek egyszerű a története. Vaníliás pudingot főztem minap. Azon agyaltam közben, hogy vajon működhet-e a puding sütitésztában is. Kipróbáltam, és működik! Finom puha lett . Egyszerű csokikrémmel ragasztottam össze őket. Jófajta desszert. Jellegét tekintve olyan teasüteményes. Jó mellé inni valami forró italt, főleg ebben a zord időben…
Hozzávalók 18 db kész sütihez:
2 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
200g vaj
300g liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
170 g cukor
2 tojás
A krémhez:
100g étcsoki
5 dkg vaj
1 dl tejszín
2 ek barnacukor
A pudingport elkevertem 2 dl hideg tejben. Feltettem főni, közben hozzádobtam a vajat. Így együtt főztem tovább. Mikor már forrt, levettem és hűtöttem kicsit. A liszthez hozzáadtam a sót, sütőport, szódabikarbónát, cukrot. Ehhez kevertem a még kicsit langyos vajas pudingot. Nekem a robotgépre feltekeredett a tészta, így egy fakanállal dolgoztam. Végén hozzádolgoztam a 2 egész tojást is. Kicsit ragacsos lesz, de szépen lehet vele dolgozni, nem vészes. Mikor már sima a tészta, kb 15 percre betettem a hűtőbe.
Majd habzsákból tepsire / sütőpapíros, vagy teflonos/ nyomtam kis halmokat. A tészta kissé ragacsos jellege miatt a tetejét vizes kézzel el kell majd egyengetni, hogy sima legyen.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, nem légkeverésen 12-13 perc alatt megsültek.
Amíg sültek, elkészítettem a csokikrémet, ami igazán egyszerű. A darabolt csokit, vajat, tejszínt, cukrot feltettem egy tálban, és folyamatosan kevergetve addig főztem amíg a csoki és a vaj el nem olvadt.
Ha minden kihűlt, a csokikém kenhető, összeragasztottam őket.
A képre kattintva találsz még hasonló sütireceptet:
Julia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: