Az élet szép! Mikor egy ilyen desszertet kanalazgat az ember, akkor nagyon… A borúsabb, szomorkásabb napokat is szebbé teszi. Tényleg. Próbáljátok ki, és ha bejött, csak annyit írjatok kommentben, hogy szebb…
Apropó, komment. Mostanában csak a facebookon, és mélben írtok. / Persze ezeket is nagyon szeretem/ De itt hiányzik nekem… Tudom, tudom, most már regisztrálni kell hozzá, de léccilécci ezen az új felületen is írjatok néha, oké?
Cserébe itt jön az, amire nincsenek szavak:
Hozzávalók 4 pohárhoz:
Fél adag brownie tészta. Ezt a receptet egy bejegyzésben már leírtam, a képre kattintva olvasható:
Csokikrémhez:
100g étcsoki
150 ml habtejszín
Valamit 2 dl tejszínhab
A csokikémmel kezdtem, mert annak többet kell hűlnie majd. Egyszerűen feltettem egy lábasban az eltördelt csokit, és a tejszínt. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főztem, míg a csoki elolvadt. Hagytam kihűlni, utána hűtőbe tettem kb fél órára. Mikor már hideg, fel lehet szépen habosítani. Én ezt gépi habverővel követtem el.
Ha még úgy érzitek nem habosítható, picit vissza kell tenni a hűtőbe.
Közben megsütöttem a brownie-t, a fenti recept szerint. Fél adagot, annyi elég ebbe a desszertbe, még maradt is kicsi.
Mikor kihűlt a tészta, összemorzsoltam. A tejszínt habbá vertem egy evőkanál porcukorral.
És jöhet a rétegezés. Alul brownie, majd tejszínhab, brownie, csokikrém, brownie, tejszínhab, és így tovább, míg a poharatok bírja.
Julia
Én pont ma próbáltam ki, nagyon finom lett, köszönöm a receptet, nagyon ötletes, így tovább 🙂
Szebb! Sokkal!
Ez nagyon jó lehet, én is tuti kipróbálom, és írok.:)
mindenképpen 🙂 nem tudom, h mikor próbálom ki, de most gyorsan pinneltem 🙂
Csilla, írd majd meg, milyen lett!
hát ez valami istenien hangzik, és istenien néz ki 🙂 tuti kipróbálom 🙂