Ez a beszélgetés köztem, és Bea között zajlott, aki Angliában él már sok-sok éve.
Boldogságunkra nem csak mondta, hanem meg is főzte nekünk. Íme Bea csodás étke, az ő szavaival. Köszi, köszi a receptet!!!
Mondj egy tipikus angol ételt!
Pár napos agyalás és angol kolléga megkérdezése után győzött a Guinness pie.
Hozzáteszem, angol kollégáim többsége a curryt és a fish and chipset ajánlotta… A curry az egyik kedvencem,dehát nem angol! Bár ők ezt nem tudják szerintem,és amúgy is. A curry az angolok lecsója 🙂
Halat meg nem akarok itthon sütni. Peti ki nem állhatja… És nincs az az illatosító, ami a sült halas olajszagot kihessegeti a lakásból.
Szóóóval Guinness pie. Alapja marhahús, Guinness sör és leveles tészta. Többi a fantáziától függ. Mivel a marhát lassan és sokáig kell főzni, így a kedvenc vasedényemet használtam.
Hozzávalók kb.6 személyre:
3 ek olíva olaj
70dkg marhacomb
4 fej hagyma apróra vágva
4 répa felkarikázva
marék liszt (teljes kiőrlésű jobb )
1 dobozos Guinness sör (440ml)
fűszerek: só,bors
Ezenkívül amit jónak érez az ember..én a következőket használtam:
oregano
borsikafű
medvehagyma
50dkg leveles tészta : lisztes deszkán pitesütőnél kb.4cm-el nagyobbra nyújtva
1 tojás elkeverve a tetejére
Kb.50dkg párolt borsó,kis sóval és vajjal elkeverve.
A marhahúst kb.3 centis darabokra vágom majd lisztbe hempergetem.
A gázon felforrósítom a vasedényt, benne az olajjal. Mikor már forró, megpirítom benne a husidarabokat, lehúzom a tűzről, hozzákeverem a karikára vágott répát, a hagymát, sót ,borsot. Fűszerezem, felöntöm a sörrel, és kb.1.5 óráig sütöm 180 fokon.
Ekkor elkevergetem,majd még 1 órára visszateszem. Sűrű pörkölt állagúnak kell lennie. Ha túl híg, még fedő nélkül lehet sütni.
Az én pitesütőm 24cm átmérőjű, kétszerre ettük meg ezt az adagot.
Alulra jön a húsos ragu, rá pedig a kinyújtott tészta, szélét szépen behajtogatva.
180fokos sütő alján egy rácson kb.45 perc alatt sül meg ropogósra.
Bea&Julia
Az eredeti bejegyzést Bea blogján, itt találjátok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: