Ez egy nagy kedvenc csokitorta, a tetején kókuszos habbal. Ha nem szereted a kókuszt, egyszerűen kihagyod, és akkor egy finom tejszínes csokitorta lesz belőle.
Ez a csokikrém nagyon finom, én használom mindenféle sütibe-tésztába.
Hozzávalók:
A tésztához / 2.5 decis bögrében mérve /
1 1/2 bögre liszt
1tk sütőpor
1tk szódabikarbóna
1/2 bögre kakaó
csipet só
2 egész tojás
3/4 bögre cukor
1/2 bögre olaj
1/2 bögre tej
Egy tálba beleöntöttem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, kakaót.
Egy másik tálba 2 egész tojást elkezdtem felverni robotgéppel, majd hozzáadtam a cukrot. Ezt is vertem kb 2 percig, majd folyamatosan kevergetve ment hozzá az olaj, és a tej. Ezt így együtt picit még vertem , majd jöhet hozzá a lisztes keverék folyamatosan, kisebb adagonként óvatosan elkeverve. 26 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt vágtam, beleöntöttem a tésztát, és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsült.
Amíg hűlt a tészta, elkészítettem a krémet.
Hozzávalók a csokis krémhez:
5 dl tej
4 tojássárgája
25 g keményítő
25 g kakaó
pici só
200 g tejcsoki
Egy tálban /amit később fel tudok tenni a tűzhelyre/ a hideg tejben kézi habverővel elkevertem a tojások sárgáját, keményítőt, pici sót. Felraktam a tűzhelyre, mikor langyos, hozzákevertem a kakaót, majd a darabokra tördelt tejcsokit. Plusz cukor nem kell hozzá, a tejcsokiban lévő elég. /Készíthető étcsokival is, ebben az esetben pár kanál cukrot, barnacukrot, nádcukrot -ki mit szeret- szoktam tenni hozzá./ Állandó kevergetés mellett felforraltam. Egy picit hagytam hűlni, de még melegen ráöntöttem a kapcsos formában lévő tésztára.
Így hagytam teljesen kihűlni. Majd rákanalaztam a kókuszos tejszínhabot, és kész is.
A tejszínhez:
2.5 dl hideg habtejszín
10 ek kókusz
2 ek porcukor
A tejszínt a porcukorral felvertem. Hozzákevertem a kókuszt, de ezt már csak egy kanállal óvatosan.
Julia
Szia,
Örülök, hogy ízlett és jól sikerült a torta!
Ennél a tortánál nekem nem lett ilyen magas, de szerintem nem rontottál el semmit, inkább ügyes voltál.:)
Ha finom lett és puha, én legközelebb sem csinálnék semmit máshogy. Ha ismét magas lesz, a levágott tortát le tudod fagyasztani. Nekem általában van a mélyhűtőmben tortalap, amit gyors pohárkrémekhez szoktam felhasználni.
Szép napot, Júlia
Szia Julia,
Hétvégén volt sógóromnak születésnapja s egy gyors, olcsó tortát szerettem volna sütni neki. Egyből a te bejegyzéseid között keresgéltem, mert biztos voltam találok valami megfelelőt. S tényleg! Ez a torta tökéletes volt. Mindenen volt otthon, csak épp össze kellett dobni. A férjem, aki egyébként nem eszi az édeset, odáig volt érte. Naaagyon finom lett, jó csokis-kakaós ízzel, amiből jól kiválik a kókusz íze.
Kis gondom azért volt a recepttel, de szerencsére sikerült helyreállítani mindent 🙂 A receptet követtem az adagokkal, de a végén a tészta túl keménynek tünt, ezért még adagoltam hozzá tejet, hogy valamennyire folyós állaga legyen. Viszont a 26 cm-es tortaformában annyira magasra nőtt, hogy nem lett volna hely a krémet s a tejszínt ráhelyezni. Így kettévágtam s csak az alsó felét használtam fel, a másikat magára megettük 🙂 Veled ez nem történt meg? Gondolkoztam, hogy következő alkalommal (mert biztosan lesz következő alkalom is!) 28 cm-es formába süssem. De attól félek az is túl kicsi lesz ekkora mennyiségnek. Tudnál tanácsolni mit ronthattam el?
Mindenképp köszönom szépen a receptet!
További jó sütkérezést neked, amit aztán megoszthatsz velünk is!