Csokitorta

Ez egy nagy kedvenc csokitorta, a  tetején kókuszos habbal. Ha nem szereted a kókuszt, egyszerűen kihagyod, és akkor egy finom tejszínes csokitorta lesz belőle.

Ez a csokikrém nagyon finom, én használom mindenféle sütibe-tésztába.

IMG_9501blog

Hozzávalók:

A tésztához / 2.5 decis bögrében mérve /

1  1/2 bögre liszt

1tk sütőpor

1tk szódabikarbóna

1/2 bögre kakaó

csipet só

2 egész tojás

3/4 bögre cukor

1/2 bögre olaj

1/2 bögre tej

Egy tálba beleöntöttem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, kakaót.
Egy másik tálba 2 egész tojást elkezdtem felverni robotgéppel, majd hozzáadtam a cukrot. Ezt is vertem kb 2 percig, majd folyamatosan kevergetve ment hozzá az olaj, és a tej.  Ezt így együtt picit még vertem , majd jöhet hozzá a lisztes keverék folyamatosan, kisebb adagonként óvatosan elkeverve. 26 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt vágtam, beleöntöttem a tésztát, és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsült.

Amíg hűlt a tészta, elkészítettem a krémet.

Hozzávalók a csokis krémhez:

5 dl tej

4 tojássárgája

25 g keményítő

25 g kakaó

pici só

200 g tejcsoki

Egy tálban /amit később fel tudok tenni a tűzhelyre/ a hideg tejben kézi habverővel elkevertem a  tojások sárgáját, keményítőt, pici sót. Felraktam a tűzhelyre, mikor langyos, hozzákevertem a kakaót, majd a darabokra tördelt tejcsokit. Plusz cukor nem kell hozzá, a tejcsokiban lévő elég. /Készíthető étcsokival is, ebben az esetben pár kanál cukrot, barnacukrot, nádcukrot -ki mit szeret- szoktam tenni hozzá./ Állandó kevergetés mellett felforraltam. Egy picit hagytam hűlni, de még melegen ráöntöttem a kapcsos formában lévő tésztára.

Így hagytam teljesen kihűlni. Majd rákanalaztam a kókuszos tejszínhabot, és kész is.

A tejszínhez:

2.5 dl hideg habtejszín

10 ek kókusz

2 ek porcukor

A tejszínt a porcukorral felvertem. Hozzákevertem a kókuszt, de ezt már csak egy kanállal óvatosan.

IMG_9488blog

Julia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szia,
    Örülök, hogy ízlett és jól sikerült a torta!
    Ennél a tortánál nekem nem lett ilyen magas, de szerintem nem rontottál el semmit, inkább ügyes voltál.:)
    Ha finom lett és puha, én legközelebb sem csinálnék semmit máshogy. Ha ismét magas lesz, a levágott tortát le tudod fagyasztani. Nekem általában van a mélyhűtőmben tortalap, amit gyors pohárkrémekhez szoktam felhasználni.
    Szép napot, Júlia

  2. Szidonia Barabas says:

    Szia Julia,
    Hétvégén volt sógóromnak születésnapja s egy gyors, olcsó tortát szerettem volna sütni neki. Egyből a te bejegyzéseid között keresgéltem, mert biztos voltam találok valami megfelelőt. S tényleg! Ez a torta tökéletes volt. Mindenen volt otthon, csak épp össze kellett dobni. A férjem, aki egyébként nem eszi az édeset, odáig volt érte. Naaagyon finom lett, jó csokis-kakaós ízzel, amiből jól kiválik a kókusz íze.

    Kis gondom azért volt a recepttel, de szerencsére sikerült helyreállítani mindent 🙂 A receptet követtem az adagokkal, de a végén a tészta túl keménynek tünt, ezért még adagoltam hozzá tejet, hogy valamennyire folyós állaga legyen. Viszont a 26 cm-es tortaformában annyira magasra nőtt, hogy nem lett volna hely a krémet s a tejszínt ráhelyezni. Így kettévágtam s csak az alsó felét használtam fel, a másikat magára megettük 🙂 Veled ez nem történt meg? Gondolkoztam, hogy következő alkalommal (mert biztosan lesz következő alkalom is!) 28 cm-es formába süssem. De attól félek az is túl kicsi lesz ekkora mennyiségnek. Tudnál tanácsolni mit ronthattam el?

    Mindenképp köszönom szépen a receptet!
    További jó sütkérezést neked, amit aztán megoszthatsz velünk is!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!