Elkezdtem körbejárni ezt a témát, így akadtam rá például olyan szaloncukorra, ami amarántot is tartalmaz. Nagyon finom! Komolyan! Találtam még zabpelyhes-málnás szaloncukrot is. Nekem nagyon ízlenek a töményen édes szaloncukrok után.
Rendeltem gyorsan hántolt kölest is, mert szerettem volna kipróbálni egy desszertet belőle. Íme:
Hozzávalók:
200g hántolt köles
5 dl víz
200g sütőtökpüré /kb 2 szelet/
10g kakaó /kb 2 evőkanál/
50g zabpehely
édesítéshez: stevia, xilit
A kölest 5 dl vízben a legeslegkisebb lángon elkezdtem főzni. Adtam hozzá édesítőként steviát. /Ne legyen nagyon édes, mert később megy hozzá még xilit is./
20-25 perc alatt, sűrű kevergetés mellett jó sűrű, ragacsos állagúra főztem. Levettem a tűzről, még így melegében hozzáadtam a már előtte megsütött tökpürét, kakaót, zabpelyhet.
Innen a gyerekek vették át, mert nekik még nem ízlett, így tettek hozzá édesítőként xilitet. Mikor már úgy találták, hogy megfelelő az íze, kis golyókat formáztak, és apróra vágott dióba forgatták. És ették, ízlett nekik, pedig tartottam tőle, hogy fogadják…
Julia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: