10 éves fiamhoz átjönnek a haverjai holnap, először lesz nálunk gyerek szilveszteri buli. A nagy játszásban valószínűleg nem lesz idejük leülni rendesen vacsizni, meg amúgy is, “anyaaaa csak valami rágcsit csinálj” kérés jött ma tőle. Aztán lehetőleg csendben vonuljunk be a szobába. Mert ő már nagy… És bulizik. Ez van.:)
Ez két pofon egyszerű finomság leveles tésztából. Tényleg gyorsan megvan, gyerekekkel is el lehet készíteni. Én a kisebbik fiammal dolgoztam, nagyon élvezte. Holnap újra elkészítem, hogy frissen kapják a fiatalok. Utána persze csendben bemegyünk a szobába… 🙂
Hozzávalók a dióshoz:
500g mirelit leveles tészta
15 dkg őrölt dió
porcukor a dióhoz /ez tetszés szerint, ki mennyire édesen szereti, én 5 ek cukrot tettem bele/
1 tojás a kenéshez
A tésztát kiolvasztottuk, és jó nagy, kb 4mm vastagságú téglalappá nyújtottuk.
Ezt középen félbevágtuk, az egyiket félretettük, másikkal dolgoztunk tovább. Megkentük tojással, és kisfiam jól teleszórta dióval.
Félbehajtottam, és kb 1 cm-es rudakat vágtam belőle. Ezt két helyen megtekertem, így lettek masni alakúak.
Sütőpapíros tepsire pakoltam őket, 1-2 cm-re egymástól. Ismét megkentük tojással, megszórtuk dióval, és előmelegített, 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöttük. Ugyanezt elvégeztük a tészta másik felén is, összesen 30 darab született ebből az adagból.
Hozzávalók a sajtos-szalonnáshoz:
500g mirelit leveles tészta
20 dkg bacon szalonna
20 dkg reszelhető sajt
1 tojás a kenéshez
Ugyanúgy jártunk el, mint a diósnál. A tésztát kb 4mm vastagságú téglalappá nyújtottuk. Ketté vágtuk, egyik fele ment kicsit pihenni. Másik felét megkentük tojással, rápakoltunk a bacont. Persze lehet szép csíkokban, az én kisfiam így oldatta meg.
Félbehajtottuk, és ezt is 1 cm-es darabokra vágtuk. Két helyen megtekertük, sütőpapíros tepsire tettük. Átkentük tojással, és jól megszórtuk reszelt sajttal.
180 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben ezek is 20 perc alatt sültek meg.
Julia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: