Narancsos-vaníliás babapiskóta

Hát akkor ez az első bejegyzésem. Kezdetnek mindenképp olyat szerettem volna, ami egyszerű és könnyen elkészíthető. Sokat gondolkodtam, hogy mi legyen az. Még tényleg csak kezdő vagyok a sütés-főzésben, így jutottam erre a finomságra, ami sütés nélkül készült. Egyedül is meg tudtam csinálni, így anyának sem kellett segítenie. Sok izgalom volt bennem, amikor elkezdtem írni ezt a bejegyzést. Remélem mindenkinek elnyeri a tetszését az én kis receptem. Akkor lássuk!:)

_DSC0627blog

Hozzávalók:

1 csomag babapiskóta

5 dl tej az áztatáshoz

1 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 tk vaj

lekvár

2 csomag  vaníliás puding

1 liter tej

2 ek cukor

1 narancs

Kimértem az 5 dl tejet és egy edénybe öntöttem. Hozzáadtam 1 ek cukrot és a vaníliás cukrot is. Egy teáskanál vajat még tettem bele, de ez annyira nem fontos. A mamám csinálta mindig így és szerintem jó kis ízt ad neki. Majd felforraltam az egészet. Lehúztam a tűzről, a babapiskótát megáztattam benne annyira, hogy puha legyen. A már kész piskótákat sorba beleraktam egy tepsibe. Gyorsan megcsináltam a két csomag pudingot, amihez 1 liter tejet és 2 ek cukrot használtam. Körülbelül a felét a babapiskótákra öntöttem és szépen elkentem. Ezután egy vékony réteg lekvárt kanalaztam a tetejére. Én eper lekvárt használtam. Ezután még egy réteg babapiskótát beáztattam és rárakosgattam. Majd még egy réteg puding következett, a végén egy kis lekvárt csöpögtettem rá és narancs szeletekkel díszítettem. Amikor kész volt, körülbelül 2 órára a hűtőbe tettem, hogy az egész jól összeálljon. Szerencsére mindenkinek elnyerte a tetszését és még repetát is szedtek belőle. 🙂

_DSC0619blog

Sári

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!