Sári névnapjára készítettem ezt az ebédet. Azért ezt, mert nagyon szereti az eredetijét a KFC-ben. Kerestem, kutattam a neten, pár recepttel már próbálkoztam eddig is, de ez a legjobb! Leírtam hagyományosan, de megjegyzésekkel egy könnyedebb verziót is, mikor kimarad a liszt, olaj helyett kókuszzsírt használtam a sütéshez, light majonézzel, cukorpótlóval. Így is készítettem már, nem érezhető a különbség.
Hozzávalók a csirkéhez:
1 kg csirke /lehet mell, szárny, alsócomb, felsőcomb/
Fűszerezéshez:
1-1 tk gyömbér, kurkuma, bors, kakukkfű, majoranna, tárkony, piros paprika, őrölt chili, fokhagyma granulátum
1/2-1/2 tk kömény, rozmaring
3 tojás,
liszt /ez elhagyható/
natúr corn flakes
A csirkemellet felszeleteltem, összekevertem a fűszereket, és bedörzsöltem vele a combokat és a melldarabokat. Jót tesz neki, ha pár órát hűtőben áll. Előző este is el lehet készíteni, így lesz a legtökéletesebb. Hűtőből kivéve megsóztam,majd bepaníroztam.
Először a lisztbe hempergettem,/könnyebb verzióban ez a folyamat kihagyható/majd a tojásba, majd a kukorica pehelybe, amit kicsit összetörtem előtte. Innen mint a rántott húst, a szokásos módon olajban megsütöttem. /Kókuszzsírban is nagyon finom! /
Hozzávalók a káposztasalátához:
1 közepes fej káposzta
4 ek tárkonyecet
3 ek olaj /semleges ízű/
80g kristálycukor /lehet használni xilitet is/
225 g majonéz / kb 7 púpozott evőkanál/
fél fej vöröshagyma
1 közepes répa
Egy tálba összekevertem a tárkonyecetet, olajat, cukrot, majonézt. A káposztát, répát, hagymát apróra reszeltem, és hozzáöntöttem a mártáshoz. Jó alapos összekeverés, és hűtés. Ennek is jót tesz, ha pár órát, vagy egy éjszakát áll tálalás előtt.
Júlia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: