A legfinomabb mézes-csípős csirkeszárny

Anya nagy kedvence a csirkeszárny. Mivel mi már kicsit untuk, kikísérletezte azt a tuti receptet, ami mindenkinek ízlik. Azóta már én is készítek egyedül ( is) csirkeszárnyat. Egyszerűen megunhatatlan, annyira finom! Nálunk mindenki szereti, még a válogatós öcséim is. 🙂

IMG_0167blog

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny

6+1 evőkanál méz

6 evőkanál szójaszósz

6 evőkanál ketchup

6 evőkanál olíva olaj

6 gerezd fokhagyma

bors, pirospaprika

cayenne bors

Egy nagy tálba tettem a mézet, szójaszószt, ketchupot, olíva olajat és a fokhagymát, amit a kinyomón kipréseltem. Rászórtam kb fél lapos mokkáskanál borsot, és ennél kicsit kevesebb pirospaprikát. A csirkeszárnyakat vagy kettévágjuk, vagy nem, éppen milyen kedvünk van.:) Majd jól meghempergetjük, elkeverjük a mézes öntetben. Pár órára hűtőbe tesszük, de csináltuk már úgy is, hogy nem pihent. (Sokkal finomabb az első verzió.)

Majd kivettem a tálból a szárnyakat, és áttettem egy tepsire. A tál alján maradt egy kis szósz, azt nem öntöttem rá rögtön a csirkére, hanem elkevertem még 1 evőkanál mézzel, és félreraktam. A tepsi szárnyat betoltam a sütőbe, és előmelegített 180 fokon 20 percig sütöttem. A 20 perc letelte után elővettem a megmaradt szószt, és átkentem vele a szárnyakat. Ekkor szoktuk a felét megszórni cayenne borssal. ( Az öcséim nem szeretik a csípőset, az ő részüket nem szórjuk.) Visszatettem a sütőbe, és még 25-30 percet sültek. Eközben még egyszer, vagy kétszer meglocsoljuk a lével, ami alatta sül.

Mi jégsalátával esszük, azt is meglocsoljuk a csirke finom megsült öntetével.

IMG_0172blog

IMG_0176blog

Sári

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szia,
    Lehet, hogy mi írtuk le bonyolultan. Most egyszerűsítettem rajta egy kicsit, így oké? 🙂

  2. Alexandra Vénné Szmetana says:

    Bocsi de jol ertem, hogy 20 perc utan kiveszem kulon rakom a csirket meg a szoszt es a suton kivul rakok hozza mezet. Varok 20 percet (addig a csirke kint hul!?!??) es csak utana rakom vissza?!? Bocsi,ha ertetlen vagyol! 🙂

  3. Falusi Libák says: (előzmény @Angela K)

    Ez nem annyira roppanós, azon van szerintem még valami cucc… Persze, csináltam már csirkemellel is, de akkor az olajból kevesebbet tettem.

  4. Angela K says:

    Ez olyasmi lehet csajok mint a kínai szezámmagoson a roppanós, édes burok? Csirkemellel is adja vajon? Gondolom el nem rontja 🙂 Amúgy én is megéheztem ám!

  5. Angela K says:

    Ez olyasmi lehet csajok mint a kínain a roppanós ragacsos mártás? Csirkemellel is adja gondolom 🙂 Amúgy én is megéheztem ám!

  6. cangajó ivi says:

    Összefutott a nyál a számban! 🙂
    Ez iszonyat finom lehet!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!