Azt a címet is adhattam volna, hogy A krumpli másképp. Egy nyugisabb szombati napon sütöttük meg így, de biztosan visszatérő lesz, mert annyira, de annyira…..
Hát ennyire:
Hozzávalók:
10 db burgonya
kb 10 dkg vaj
kb 20 dkg sajt
200ml főzőtejszín
A krumplikat jól megmostam, majd egy éles késsel bevagdostam. Elég mélyen kell ahhoz, hogy meg lehessen tölteni. Első körben sajtot és vajat dugdostam bele felváltva. ( Magunknak cheddar sajtot, a srácoknak sima trappista sajtot tettünk bele, mert a fiúk csak a trappistát eszik meg.)
Szépen sorban egy tepsire pakoltam, és 200 fokos ( légkeveréses) előmelegített sütőben sütöttem 40 percig, amíg ilyen lett:
Ekkor megsóztam, meglocsoltam a tejszínnel, rászórtam a maradék sajtot, és visszatoltam még 20 percre. A sütőt levettem 180 fokra. Érdemes nézegetni, mert ugye minden sütő más.
Mi kukoricasalátával ettük. A fiúknak annyira ízlett, hogy kitunkolták még a tepsi alján lévő olvadt vajas-sajtos cuccot is. Az égettebb részt persze nem hagytam, de szerintem azt is megették volna.:)
Júlia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: