Nápolyis vajas keksz

Szeretjük a nápolyit. Na és a vajas kekszeket is. Összehoztam egy sütibe a kettőt, kis étcsokival megspékelve.

Szuper kis keksz. Nem munkás, egész gyors, el lehet vele kápráztatni a családot. Legalábbis nálunk működik…

IMG_0930blog

Hozzávalók k 30-32 darabhoz:

250 g vaj

200 g cukor

2 tojás

300 g liszt

fél tk só

1 tk sütőpor

1 tk szódabikarbóna

150 g csokis nápolyi kb fél cm-es darabokra vágva

100 g étcsoki

A szobahőmérsékletű vajat robotgéppel összedolgoztam a cukorral. (Ha hideg a vaj, pár másodpercre be lehet tenni esetleg a mikróba.)

Hozzátörtem a 2 egész tojást, és dolgoztattam tovább a gépet. A lisztet összekevertem a sóval, sütőporral és szódabikarbónával. Hozzáadtam a cukros vajhoz. Elég sűrű lesz a tészta, én innen kézzel dolgoztam tovább.

A nápolyit és a csokit kis darabokra vágtam , és hozzágyúrtam a tésztához. Vizes kézzel golyókat formáztam belőle, és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire pakoltam őket egymástól 5-6 cm távolságra.

Előmelegített 180 fokos sütőben, nem légkeverésen 15 percig sültek. Érdemes nézegetni sütés közben. Ha ropogósan szeretitek, akkor kell kivenni, mikor elkezd kicsit barnulni. Ha puhábban, akkor az én sütőmön elég a 13 perc is.

IMG_0937blog

 

IMG_0942blog

Júlia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!