Jégkrém szendvics

Nagyon szeretem, ennek ellenére eddig még nem jutott eszembe, hogy itthon készítsek. Ez az első próbálkozás. Nagyon finom lett, itt-ott néhol megrepedezik rajta a tészta, de ettől csak rusztikusabb…

IMG_1537b

Hozzávalók a tésztához:

110 g olvasztott vaj

80 g cukor

1 egész tojás

70 g liszt

25 g kakaópor (cukrozatlan)

fél teáskanál sütőpor

Töltéshez:

Kb fél liter jégkrém

Én kézi habverővel dolgoztam, a fenti sorrendben kevertem össze a hozzávalókat. A végén mindent egyben még pár percig kavartam, és kész is.

Egy 40×30 cm-es tepsimet hátára fordítottam, vágtam rá sütőpapírt. Erre terítettem rá, majd simítottam ki a tésztát.

IMG_1522

Előmelegített 160 fokon 10 percig sütöttem. Itt is lehet tűpróbával ellenőrizni…

Mikor kihűlt, levágtam a széleit, hogy sima legyen, majd félbevágtam az egészet. A jégkrémet kicsit hagytam kiolvadni, hogy könnyen kenhető legyen.

Egy nagy sütőpapírra rátettem a tészta egyik felét, megkentem bőségesen jégkrémmel, majd rá a tészta másik fele.

Belecsomagoltam a sütőpapírba, majd mélyhűtőbe pakoltam kb 1 órára.

Ha kellően visszahűlt, szépen lehet vágni, és tényleg nagyon-nagyon finom! Éppen nem volt itthon eper, de ha lett volna, biztosan szeleteltem volna közé azt is…

IMG_1529b

Júlia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!