Nagyon szeretem, ennek ellenére eddig még nem jutott eszembe, hogy itthon készítsek. Ez az első próbálkozás. Nagyon finom lett, itt-ott néhol megrepedezik rajta a tészta, de ettől csak rusztikusabb…
Hozzávalók a tésztához:
110 g olvasztott vaj
80 g cukor
1 egész tojás
70 g liszt
25 g kakaópor (cukrozatlan)
fél teáskanál sütőpor
Töltéshez:
Kb fél liter jégkrém
Én kézi habverővel dolgoztam, a fenti sorrendben kevertem össze a hozzávalókat. A végén mindent egyben még pár percig kavartam, és kész is.
Egy 40×30 cm-es tepsimet hátára fordítottam, vágtam rá sütőpapírt. Erre terítettem rá, majd simítottam ki a tésztát.
Előmelegített 160 fokon 10 percig sütöttem. Itt is lehet tűpróbával ellenőrizni…
Mikor kihűlt, levágtam a széleit, hogy sima legyen, majd félbevágtam az egészet. A jégkrémet kicsit hagytam kiolvadni, hogy könnyen kenhető legyen.
Egy nagy sütőpapírra rátettem a tészta egyik felét, megkentem bőségesen jégkrémmel, majd rá a tészta másik fele.
Belecsomagoltam a sütőpapírba, majd mélyhűtőbe pakoltam kb 1 órára.
Ha kellően visszahűlt, szépen lehet vágni, és tényleg nagyon-nagyon finom! Éppen nem volt itthon eper, de ha lett volna, biztosan szeleteltem volna közé azt is…
Júlia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: