Glutén-, laktóz- és cukormentes változatban. Itthon először nem is mondtam, hogy így készült, persze nem is vették észre a különbséget. Csak az tűnt fel a srácoknak, hogy ebben most van kókusz. Tényleg igazán finom kis torta ez. Én a cukorbeteg anyukám miatt nyírfacukorral készítem, de lehet mézzel is sütni. Nagyon szeretjük, mert nem száraz, hanem az a szaftosabb fajta.
Hozzávalók:
5 egész tojás
150 g nyírfacukor (vagy 5-6 evőkanál méz)
1 és ½ dl kókuszolaj
400 g reszelt sárgarépa
100 g dió
100 g mazsola
1 citrom leve és héja
1 teáskanál fahéj
fél teáskanál szódabikarbóna
150 g kókuszliszt (ezt használtam)
1 dl víz
Robotgéppel habosra kevertem az egész tojásokat a cukorral, a répákat megpucoltam, lereszeltem, majd az olvasztott kókuszolajjal együtt hozzáöntöttem a tojáshoz. A diót felaprítottam, majd a mazsolával együtt szintén ment a keverékbe. 1 citrom héját lereszeltem, levét kifacsartam, a fahéjjal és a szódabikarbónával együtt hozzáadtam a tésztához. Legvégül ment bele a kókuszliszt és a víz. Még pár percig dolgoztattam a gépet, majd sütőpapíros, 26 cm-es kerek tortaformába belesimítottam.
Nem lesz olyan folyós, mint mondjuk egy piskótatészta, de szépen el lehet egyengetni. Nekem előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben 40 percig sült.
Langyosan még picit morzsálódik, de már így is lehet szeletelni.
Júlia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: