Répatorta

Glutén-, laktóz- és cukormentes változatban. Itthon először nem is mondtam, hogy így készült, persze nem is vették észre a különbséget. Csak az tűnt fel a srácoknak, hogy ebben most van kókusz. Tényleg igazán finom kis torta ez. Én a cukorbeteg anyukám miatt nyírfacukorral készítem, de lehet mézzel is sütni. Nagyon szeretjük, mert nem száraz, hanem az a szaftosabb fajta.

_DSC0060blogjpg

Hozzávalók:

5 egész tojás

150 g nyírfacukor (vagy 5-6 evőkanál méz)

1 és ½ dl kókuszolaj

400 g reszelt sárgarépa

100 g dió

100 g mazsola

1 citrom leve és héja

1 teáskanál fahéj

fél teáskanál szódabikarbóna

150 g kókuszliszt (ezt használtam)

1 dl víz

Robotgéppel habosra kevertem az egész tojásokat a cukorral, a répákat megpucoltam, lereszeltem, majd az olvasztott kókuszolajjal együtt hozzáöntöttem a tojáshoz. A diót felaprítottam, majd a mazsolával együtt szintén ment a keverékbe. 1 citrom  héját lereszeltem, levét kifacsartam,  a fahéjjal és a szódabikarbónával együtt hozzáadtam a tésztához. Legvégül ment bele a kókuszliszt és a víz. Még pár percig dolgoztattam a gépet, majd sütőpapíros, 26 cm-es kerek tortaformába belesimítottam.

Nem lesz olyan folyós, mint mondjuk egy piskótatészta, de szépen el lehet egyengetni. Nekem előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben 40 percig sült.

Langyosan még picit morzsálódik, de már így is lehet szeletelni.

_DSC0066blog

_DSC0072blog

Júlia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!