Amarántos brownie

Még mielőtt belemerülünk Sári szülinapi receptjeibe…. Jöjjön még egy finom gluténmentes recept. Amaránt liszttel sütöttem, mert szerintem nagyon szuper párosítás a csokival. Nézegetem-olvasgatom mostanában, hogy búzaliszt helyett mivel tudnék sütni-főzni. Az amaránt nekem azért szimpatikus, mert ugye gluténmentes, és rengeteg vasat, kalciumot, cinket és magnéziumot tartalmaz.

Ha nem próbáltad még az amarántot, szerintem érdemes ezzel a recepttel elkezdeni. Nem kell bele sok, és nagyon kiadós édesség lesz belőle.

Nyírfacukorral sütöttem, de a recept működik kristálycukorral is természetesen.

_DSC0111b

Hozzávalók:

6 egész tojás

200 g nyírfacukor (vagy 220 g kristálycukor)

250 g vaj

200 g étcsokoládé

30 g kakaó

90 g amaránt liszt (innen rendeltem)

pici só

Az egész tojásokat robotgéppel habosra keverem a cukorral. ( Kb. 6-7 perc) Nyírfacukorral is lehet szépen habosítani. Közben, vagy előtte a vajat megolvasztom az étcsokival, majd hozzákeverem a kakaót.

Mikor már habos a tojás, alacsonyabb fokozatra veszem a gépet, és hozzáöntöm az olvasztott vajas csokit. Még pár perc kavar, majd az amaránt lisztet, és pici sót is hozzákeverem.

Már így nyersen is szuper állaga van ennek a tésztának, olyan mint egy szép, sűrű csokikrém. Formába öntöm, (én kerek 26 cm-es tortaformát használtam, az aljára sütőpapírt vágtam) és előmelegített, 180 fokos sütőben, légkeverésen 20 percig sütöm. Az a cél, hogy kicsit ragacsos maradjon, tehát ha beleszúrunk egy villát, nem baj, ha kicsit még rajta marad a tészta.

_DSC0115b

_DSC0124b

Júlia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!