Kókuszszelet citromkrémmel

Ez a desszert az egyik legjobb bizonyítéka annak, hogy cukor-,és gluténmentesen is lehet nagyon finom sütit készíteni! Könnyű, laza kókuszos szelet, citromkrémmel.

Nekünk annyira bejön, hogy valószínűleg karácsonyra is elkészítem.

_DSC0808b

Hozzávalók a tésztához:

4 egész tojás

120 g nyírfacukor

4 evőkanál hideg víz

4 evőkanál olvasztott kókuszzsír (vagy napraforgó olaj)

120 g kókuszliszt

1 teáskanál szódabikarbóna 

Hozzávalók a citromkrémhez:

100 g vaj

140 g nyírfacukor

4 citrom leve és héja

5 egész tojás

 A citromkrémmel kezdtem. A vajat egy lábasban feltettem a tűzre. Mikor már megolvadt, hozzákevertem a nyírfacukrot, a citromok héját, és levét. Addig kevergettem, míg a cukor teljesen elolvadt. Ekkor levettem a tűzről, és hagytam hűlni.

Míg hűlt, elkészítettem a tésztát. A tojásokat a nyírfacukorral robotgéppel felhabosítottam. (Kb. 6-7 percig, legnagyobb fokozaton) Kisebb fokozatra vettem a gépet, majd hozzáöntöttem a vizet, majd a kókuszolajat. Legvégén kevertem bele a kókuszlisztet, majd a szódabikarbónát. Sütőpapírral kibélelt tepsiben (20x30cm-es) sütöttem. Előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megsül. A kihűlt citromos krémbe beletörtem a tojásokat, majd lassú tűzre visszatéve, állandó keverés mellett sűrűre főztem.  Ha esetleg maradnak benne kis főtt tojásfehérje darabok, egy sűrű szűrőn érdemes átszűrni a krémet.

_DSC0812b

Júlia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!