Ez a desszert az egyik legjobb bizonyítéka annak, hogy cukor-,és gluténmentesen is lehet nagyon finom sütit készíteni! Könnyű, laza kókuszos szelet, citromkrémmel.
Nekünk annyira bejön, hogy valószínűleg karácsonyra is elkészítem.
Hozzávalók a tésztához:
4 egész tojás
120 g nyírfacukor
4 evőkanál hideg víz
4 evőkanál olvasztott kókuszzsír (vagy napraforgó olaj)
120 g kókuszliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a citromkrémhez:
100 g vaj
140 g nyírfacukor
4 citrom leve és héja
5 egész tojás
A citromkrémmel kezdtem. A vajat egy lábasban feltettem a tűzre. Mikor már megolvadt, hozzákevertem a nyírfacukrot, a citromok héját, és levét. Addig kevergettem, míg a cukor teljesen elolvadt. Ekkor levettem a tűzről, és hagytam hűlni.
Míg hűlt, elkészítettem a tésztát. A tojásokat a nyírfacukorral robotgéppel felhabosítottam. (Kb. 6-7 percig, legnagyobb fokozaton) Kisebb fokozatra vettem a gépet, majd hozzáöntöttem a vizet, majd a kókuszolajat. Legvégén kevertem bele a kókuszlisztet, majd a szódabikarbónát. Sütőpapírral kibélelt tepsiben (20x30cm-es) sütöttem. Előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megsül. A kihűlt citromos krémbe beletörtem a tojásokat, majd lassú tűzre visszatéve, állandó keverés mellett sűrűre főztem. Ha esetleg maradnak benne kis főtt tojásfehérje darabok, egy sűrű szűrőn érdemes átszűrni a krémet.
Júlia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: