Banánkenyér

Idén folytatom, amit tavaly elkezdtem… Kísérletezem, hogyan tudok gluténmentesen finomat sütni, amit a gyerekeim is megesznek… A desszertek már egész jól mennek, de nagyon szeretnék egy finom zsömlét is sütni, ha esetleg valakinek van gluténmentes bevált receptje, nagy szeretettel várom!

No, de akkor most a banánkenyér…

_DSC0043b

Hozzávalók:

100 g darált mandula

70 g kókuszliszt

50 g zabpehely (darálva)

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál gyömbér

3 egész tojás

60 g nyírfacukor

100 g tejföl

50 g kókuszzsír

3 banán

A száraz hozzávalókat egy tálba szórom (mandulát, kókuszlisztet, zabpelyhet, amit előzőleg kávédarálón megdaráltam. A szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, gyömbért.) A tojásokat pár percig robotgéppel keverem a nyírfacukorral, tejföllel, az olvasztott kókuszzsírral, majd két banánnal összeturmixolom.

A harmadik banánt vékony szeletekre vágom, azt úgy teszem hozzá.

Legvégén összekeverem a szárazanyagokat a tojásos cuccal, majd egy erre megfelelő formában, (én tupper szilikonban) megsütöm.

Előmelegített, légkeveréses 180 fokos sütőben sült 45 percig. Nem száraz, nagyon finom szaftos.

_DSC0044b

_DSC0053b

Júlia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!