A csicseriborsó nekem hatalmas nagy kedvenc. Csináltam már belőle humuszt is, de ez egy kicsit más, krémesebb változat. Mi zöldségekkel esszük, kifejezetten laktató étek.
Múltkori csicseriborsós ételnél írtátok, hogy féltek tőle, mert puffaszt. Én szódabikarbónát teszek a vízbe, amiben áztatom, így egyáltalán nem okoz semmilyen emésztési problémát…
Hozzávalók:
250 g száraz csicseriborsó
3-4 gerezd fokhagyma
1 kis pohár joghurt
5-6 evőkanál olívaolaj
római kömény
só
A csicseriborsót főzés előtti estén annyi vízbe áztatom, hogy bőségesen ellepje. 1 teáskanál szódabikarbónát teszek hozzá, így nem puffaszt.
Másnap reggel ezt a vizet leöntöm, lecserélem, és közepes lángon addig főzöm, amíg teljesen megpuhul (kb másfél óra). Turmixgépbe töltöm, rákanalazom az olívaolajat, joghurtot, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd jól összeturmixolom.
Jó étvágyat, Júlia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: