Csicseriborsó mártogatós

A csicseriborsó nekem hatalmas nagy kedvenc. Csináltam már belőle humuszt is, de ez egy kicsit más, krémesebb változat. Mi zöldségekkel esszük, kifejezetten laktató étek.

Múltkori csicseriborsós ételnél írtátok, hogy féltek tőle, mert puffaszt. Én szódabikarbónát teszek a vízbe, amiben áztatom, így egyáltalán nem okoz semmilyen emésztési problémát…

IMG_3584b

Hozzávalók:

250 g száraz csicseriborsó 

3-4 gerezd fokhagyma

1 kis pohár joghurt

5-6 evőkanál olívaolaj

római kömény

 A csicseriborsót főzés előtti estén annyi vízbe áztatom, hogy bőségesen ellepje. 1 teáskanál szódabikarbónát teszek hozzá, így nem puffaszt.

Másnap reggel ezt a vizet leöntöm, lecserélem, és közepes lángon addig főzöm, amíg teljesen megpuhul (kb másfél óra). Turmixgépbe töltöm, rákanalazom az olívaolajat, joghurtot, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd jól összeturmixolom.

Jó étvágyat, Júlia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!