Joghurttorta sütés nélkül

Pár napja elmentünk fagyizni a fiúkkal. Nem igazán szoktunk cukrászdában sütit enni, de most kértek azt is. A 4 éves fiam egyértelműen csak azért, mert kinézett egy joghurttortát, a tetején málnával. Úgy tolta be, mintha nem is lett volna, kb. 1 perc alatt. Akkor jutott eszembe, hogy én még sosem csináltam, és nem is értem miért nem… Így gyorsan el is készítettem, és még sütni sem kell!

A zselatinos sütiknél két dologra kell figyelni: mindig hideg hozzávalókhoz kell keverni a zselatint, és nem szabad főzni, csak langyosra melegíteni.

_DSC0432b

Hozzávalók:

150 g babapiskóta

2x 375 g natúr joghurt (nagy dobozos)

80 g cukor

2.5 dl habtejszín

20 g zselatin

Tetejére:

fél kg gyümölcs (meggy vagy málna, eper, stb…)

10 g zselatin

Egy kapcsos formában (nekem ez 24 cm-es) alulra elrendezem a kevés tejben éppen csak megmártott babapiskótát. Mi csak úgy pakolgattuk, volt ahol egymásra is kerültek, nem voltak tökéletes sorban. A joghurtot kézi habverővel összekeverem a cukorral és a zselatinnal, majd langyosra melegítem. Mikor a cukor elolvad, akkor már tökéletes. Félretéve hagyom hűlni. Közben a tetejére szánt gyümölcs felét pépesítem, összeöntöm a maradék gyümivel, hozzákeverem a zselatint, és ezt is langyosítom. Főzni nem szabad, csak addig melegíteni, míg a zselatin felolvad.

A joghurtot közben betettem a hűtőbe, hogy kicsit rásegítsek a hűlésére. Mikor már kezd összesűrűsödni, akkor felverem a tejszínt, hozzákeverem a joghurthoz robotgéppel,(így szép egyenletesen sima lesz) majd ráöntöm a babapiskótára. Ismét hűtő, majd mikor már a gyümölcs is kezd sűrűsödni, az is mehet a torta tetejére.

Nekünk olyan 3-4 óra hűtés után lehetett vágni, de a legjobb, ha a fogyasztás előtti napon elkészül.

_DSC0463b

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Berki Zsuzsanna says:

    Ma elkészítettem ezt a mennyei süteményt! Szép is lett és finom is…a vendégeim nem győzték dícsérni….alig maradt:( Köszönet a receptért.

  2. Berki Zsuzsanna says:

    Hű nagyon jól néz ki, biztosan elkészítem! Köszönet a receptért és a ” gusztusos” fotóért! :DD

  3. Katalin Bagi says:

    Szerintem isteni finom! Már többször is megcsináltam. A család és az én kedvencem is!!! Egyszerű, könnyű és gyors! 🙂

  4. Szia! Ezt most a DrOetker 10 g-os csomagolású zselatinja volt.

  5. Falusi Libák says: (előzmény @Márta Magyar)

    Kedves Márta, hát akkor válassz a többi receptünkből… 🙂

  6. Ferenc Pálinkás says:

    Szia! Nagyon jól néz ki a tortát! Annyi kérdésem lenne, hogy milyen zselatint használsz? Köszönöm, Éva

  7. Márta Magyar says:

    ha zselatin van benne nem kell attól hányok……fúj


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!