Hajdina palacsinta

Gluténmentes receptjeink következő versenyzője ez a palacsinta. Én nagyon szeretek hajdina liszttel sütni. Kissé mogyoró íze van, ami szerintem érdekessé teszi a belőle készült ételeket.

A hajdináról is találtam jó cikkeket, hogy miért is egészséges a fogyasztása. Ide és ide kattintva olvashatóak.

_DSC0482b

Hozzávalók 10 laktató palacsintához:

150 g hajdina liszt

3 egész tojás

50 g kókuszzsír

2 dl víz

4 evőkanál nyírfacukor

1/4 teáskanál szódabikarbóna

 A tojásokat kézi habverővel elkevertem, hozzáöntöttem a megolvasztott, de nem forró kókuszzsírt és a vizet. Innen robotgéppel dolgoztam tovább, ment hozzá a hajdina liszt, és a nyírfacukor, és a szódabikarbóna.Pár perc kavarás, míg a tészta sima nem lesz, és kész is.  Hagyományosan, a teflon palacsintasütőmben sütöttem.

_DSC0504blog

DSC0500blog

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!