Gluténmentes receptjeink következő versenyzője ez a palacsinta. Én nagyon szeretek hajdina liszttel sütni. Kissé mogyoró íze van, ami szerintem érdekessé teszi a belőle készült ételeket.
A hajdináról is találtam jó cikkeket, hogy miért is egészséges a fogyasztása. Ide és ide kattintva olvashatóak.
Hozzávalók 10 laktató palacsintához:
150 g hajdina liszt
3 egész tojás
50 g kókuszzsír
2 dl víz
4 evőkanál nyírfacukor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
A tojásokat kézi habverővel elkevertem, hozzáöntöttem a megolvasztott, de nem forró kókuszzsírt és a vizet. Innen robotgéppel dolgoztam tovább, ment hozzá a hajdina liszt, és a nyírfacukor, és a szódabikarbóna.Pár perc kavarás, míg a tészta sima nem lesz, és kész is. Hagyományosan, a teflon palacsintasütőmben sütöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: