Müzliszelet

Összehasonlíthatatlan a bolti változatával! Először furcsa volt a gyerekeknek, akik a boltihoz szoktak, de azóta csak ilyen készül. Nagyon- nagyon megszerették! Kb. hetente sütök egy adagot. Szokták vinni suliba is tízóraira, gyümölccsel. Most már gyorsan fel is kellett raknom a bejegyzést, mert Sári osztálytárs barátnői, akik kóstolták, nagyon várták…

IMG_3998b

Hozzávalók: 50 g szezámmag 

100 g mazsola

170 g sótlan, pirított mogyoró

100 g aszalt szilva apró darabokra vágva

100 g dió apró darabokra vágva

110 g zabpehely

2 egész tojás

5-6 evőkanál nyírfacukor

Elkészítése nagyon egyszerű. Egy tálba szórom a szezámmagot, mazsolát, mogyorót, aszalt szilvát, diót, zabpelyhet és a nyírfacukrot. A tojásokat kézi habverővel elkevertem, majd hozzáöntöttem a többihez. Jól elvegyítettem fakanállal a müzlit. Egy 20×30 cm-es tepsibe sütőpapírt tettem úgy, hogy a széleinél bőven túlnyúljon. Ebbe egyengettem el kézzel a müzlit. 160 fokos, nem légkeveréses sütőben sütöttem 20 percig. Érdemes közben rápillantani, amikor elkezd pirulni, már tökéletes!

IMG_3990

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!