Összehasonlíthatatlan a bolti változatával! Először furcsa volt a gyerekeknek, akik a boltihoz szoktak, de azóta csak ilyen készül. Nagyon- nagyon megszerették! Kb. hetente sütök egy adagot. Szokták vinni suliba is tízóraira, gyümölccsel. Most már gyorsan fel is kellett raknom a bejegyzést, mert Sári osztálytárs barátnői, akik kóstolták, nagyon várták…
Hozzávalók: 50 g szezámmag
100 g mazsola
170 g sótlan, pirított mogyoró
100 g aszalt szilva apró darabokra vágva
100 g dió apró darabokra vágva
2 egész tojás
5-6 evőkanál nyírfacukor
Elkészítése nagyon egyszerű. Egy tálba szórom a szezámmagot, mazsolát, mogyorót, aszalt szilvát, diót, zabpelyhet és a nyírfacukrot. A tojásokat kézi habverővel elkevertem, majd hozzáöntöttem a többihez. Jól elvegyítettem fakanállal a müzlit. Egy 20×30 cm-es tepsibe sütőpapírt tettem úgy, hogy a széleinél bőven túlnyúljon. Ebbe egyengettem el kézzel a müzlit. 160 fokos, nem légkeveréses sütőben sütöttem 20 percig. Érdemes közben rápillantani, amikor elkezd pirulni, már tökéletes!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: