Gluténmentes csokitorta

Írtam már a hajdina lisztről, hogy mennyire megkedveltem. Kissé mogyoró ízű, így tökéletes ebbe a csokitortába. Egy fontos dolog van ennél a sütinél, hogy nem szabad sokáig sütni. Még kicsit ragacsosan kell kivenni, nálam ez kb. 15-17 perc sütési időt jelent.

_DSC0649b

Hozzávalók:

100 g étcsokoládé

80 g vaj

100 g nyírfacukor

20 g kakaó

70 g hajdina liszt

3 egész tojás

½ teáskanál szódabikarbóna

Tetejére:

400 g gyümölcs (meggy, eper, szilva, stb…)

Az egész tojásokat és a nyírfacukrot robotgéppel habosra keverem. A csokit vízgőz felett, vagy mikróban megolvasztom a vajjal együtt, majd hozzáöntöm a kakaót. Mikor már szép habos a tojás, mehet bele az olvasztott csokis-vajas egyveleg,majd legvégén a hajdina liszt. Még egy perc kavarás, és készen is van. Egy 22cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt vágtam. Beleöntöttem a tésztát, majd rápakoltam a meggyet.Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 percig sül.  

_DSC0654b 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. BeBo says:

    Köszönöm a választ! A mandulaliszt milyen? Az is szárazabb,vagy a mehet ezekkel a folyadék arányokkal? Köszönöm!

  2. Falusi Libák says: (előzmény @BeBo)

    Szia,
    A kókuszliszt sokkal szárazabb. Szerintem működhet, de vagy több tojást, vagy (és) kis tejet adj szerintem még a tésztához.

  3. BeBo says:

    Sziasztok! Meg szeretném kérdezni, hogy kókuszliszttel is működik-e a recept (hajdina helyett)? Köszönöm!

  4. BeBo says:

    Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy a hajdina liszt helyett kókuszliszttel milyen lenne a torta? Köszönöm!

  5. Falusi Libák says: (előzmény @Globoid)

    Ha lesz időm, kipróbálom a kukoricalesztes változatot…

  6. Globoid says:

    Nagyon jó a recept. Én sima brownit szoktam hasonlóan, csak kukoricaliszből, szódabikarbóna és gyümölcs nélkül. Nagyon finom az is! Köszi!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!