Csicseriborsó és római kömény szerelem van… Eddig nem voltam ennyire oda értük, de az utóbbi időben kiteljesedett a dolog…
Ez a fasírt is tökéletes választás. Készülhet olajban vagy kókuszzsírban is megsütve, egy kis zsemlemorzsában meghempergetve előtte. Én ezt most sütőben sütöttem. Így pár (2-3) evőkanál tejfölt lehet még hozzákeverni, hogy ne legyen száraz.
Hozzávalók:
250 g száraz csicseriborsó
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4-5 evőkanál olíva olaj
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál koriander
só, bors
1 egész tojás
A csicseriborsót 2-3 órára, vagy éjszakára szódabikarbónás vízben áztatom. Mikor már szépen megduzzadt, leöntöm róla a vizet. Lábasba teszem, annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje, majd kb. 1 órán át főzöm. Hagyom picit hűlni, majd egy aprító gépbe töltöm az egészet a többi hozzávalóval, és jól eldolgozom. Botmixer, vagy turmixgép is tökéletesen megfelel erre a célra. Ha sütőben sütöm, lágyítom tejföllel. Ha olajban, zsírban sül, akkor gombócot formázok belőle, zsemlemorzsában meghempergetem, és kisütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: