Mini szilvás-diós pite

A piteszerelem még mindig tart, és nem is tudom vége lesz-e valaha…

Most ebbe a diós-szilvás minipitébe van szerelembe esés. Sütés közben kicsit kifolyt a szilva leve, de nem szedtem ki, ebben a cukros, kicsit karamelles lében hűlt ki. A pite oldala és a teteje tökéletesen beszívta ezt. Na ennél nem kell több most. Nagyon finom!

IMG_4066bb

Hozzávalók a tésztához (4 db pite lesz belőle)

250 g fehér liszt

50 g cukor

100 g feldarabolt vaj

1/2 teáskanál szódabikarbóna

5 evőkanál hideg víz

csipetnyi só

Töltelékhez:

1 kg szilva

150 g apróra vágott dió

cukor

1 egész tojás a kenéshez

A tésztához mindent egy tálba mérek, és gyors mozdulatokkal összegyúrom. Ha nem áll össze, még 1-2 evőkanál vizet lehet hozzá tenni. Fóliába csomagolva 2 órára beteszem a hűtőbe.

Kivéve, 4 egyenlő részre osztom és lisztezett pulton kerek formára nyújtom. Nem baj, ha nem tökéletes, ennél a piténél pont jó, ha itt-ott rusztikusabb. Közepére cukrot és apróra vágott diót szórok, a szilvát feldarabolom, és ráhelyezem. Kicsit púpozom. Ezt is megszórom cukorral, majd a széleit felhajtom. Kicsit összecsipkedem a tésztát, hogy sütés közben ne jöjjön szét. Tojással megkenem, majd sütőpapírral kibélelt tepsire teszem őket.

180 fokos, előmelegített sütőben 35-40 percig sütöttem. A tetejét újra megszórtam cukorral, a lében hagytam hűlni…

IMG_4076b

IMG_4083b

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!