Erdei gyümölcsös sajtkrémtorta

Kicsit sikerült megint eltűnnöm. Köszönöm a kedves leveleket, biztatást, kérdéseket. Jól vagyunk, építjük új életünket. És persze újra itt, újra jönnek a sütik és társaik. Először ez a sajttorta. Nekem az a gondom a sajtkrémes dolgokkal, hogy megeszem egy szeletet, és úgy érzem, nyakig vagyok sütivel. Ezért most próbáltam picit lazítani a krémen, hogy lágy érzésű legyen. Na ez annyira sikerült, hogy ebből tegnap két szeletet is betoltam egymás után…hm…

IMG_4118b

Hozzávalók az alaphoz:

Győri édes zabfalatok 300 g (215 g egy zacsi keksz)

50 g vaj

Krémhez:

2×375 g natúr joghurt (nagy dobozos)

20 g zselatin

80 g cukor

500 g sajtkrém

Tetejére:

500 g erdei gyümölcs 

10 g zselatin

Tetszés szerint cukor

A keksz alappal kezdtem a munkát. Összetörtem, morzsoltam, a vajat belevágtam. Én simán kézzel összegyúrtam, és egy 26 cm átmérőjű formába (sütőpapírt tettem alá) belesimítottam. 180 fokos, előmelegített sütőben 15 percig sütöttem.

A hideg joghurthoz tettem a zselatint, jól elkevertem, majd utána melegítettem. Nem főztem, csak épp langyosra melegítettem. Hozzákevertem a cukrot, és hagytam dermedni.

Közben a tetejére szánt gyümölcshöz hozzákeverem a zselatint, cukrot, és ezt is langyosítottam. Főzni nem szabad, csak addig melegíteni, míg a zselatin felolvad. Ez is mehet félre, és csak várni kell. És várni…

Mikor a joghurt besűrűsödött kissé, eldolgoztam benne a sajtkrémet. (Mostanában fedeztem fel a Lidl-ben az 1 kg-os kiszerelésű sajtkémet süteményekhez.) Az egészet ráöntöttem a kekszes alapra, és betoltam a hűtőbe. Akkor lehet szépen rákanalazni a gyümölcsöt, ha már a joghurtos-sajtkrémes réteg megdermed. A gyümölcsös réteggel a tetején újra hűtés és kész is. Másnap lehet nagyon szépen vágni, de elég neki pár óra is.

IMG_4157b

IMG_4112b

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Falusi Libák says: (előzmény @Nóra Ortutay)

    Szia Nóra. Babapiskótával, laza vékony piskóta réteggel esetleg. Ha nem eszel glutént és ezért kérdezted, köleslisztből például múltkor nagyon finom laza piskótát sütöttem…

  2. Nóra Ortutay says:

    Szia. A kekszes alsó részt mivel lehetne helyettesíteni? Köszönöm


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!